Arii protejate

Rezervaţia naturală Codrul Secular Giumalău dezvăluie o pădure pură cu exemplare seculare de molid şi o bogată floră ierbacee. Aceasta este situată pe versantul vestic al masivului Giumalău, între cotele 1.230 şi 1.680 m altitudine. Accesul cel mai ușor este din DN17, localitatea Valea Putnei pe pârâul Putna Mare şi Sterparul, pe o distanță de 14km.

Rezervaţia naturală Cheile Zugrenilor, formată de râul Bistrița prin străpungerea rocilor dure de la limita masivelor Giumalău şi Pietrosul Bistriței. Este situată la 20 km în aval de Vatra Dornei, fiind străbătută de şoseaua principală 17B (Vatra Dornei – Piatra Neamţ) şi protejează specii de floră de interes comunitar (ex. floarea de colţ, aflată aici la cea mai joasă altitudine din Moldova). Este punctul de plecare pentru traseele montane: Vf. Pietrosul Bistriţei, Giumalău şi Rarău iar în timpul iernii aici se poate practica escalada pe gheaţă.

Rezervația științifică Jnepeniș cu Pinus Cembra aflată în Parcul Național Călimani se caracterizează prin amestecul de molid cu zâmbru (arbore relict glaciar) și cu jneapăn. De reținut, zâmbrul mai fi găsit în România în doar câteva zone din Carpații Orientali și Meridionali.

Așadar, ai zeci de motive să vii aici și să descoperi frumuseți naturale de neegalat, alături de oameni care își iubesc vatra, își păstrează tradiția și îi cinstesc, cum se cuvine, pe călătorii care le trec pragul.

Descoperă Țara Dornelor, ținutul care te așteaptă acasă!

Meniu