Observă natura în ariile protejate!

Rezervaţia naturală Codrul Secular Giumalău

Rezervaţia naturală Codrul Secular Giumalău dezvăluie o pădure pură cu exemplare seculare de molid și o bogată floră ierbacee. Aceasta este situată pe versantul vestic al masivului Giumalău, între cotele 1.230 și 1.680 m altitudine. Accesul cel mai ușor este din DN17, localitatea Valea Putnei pe pârâul Putna Mare și Sterparul, pe o distanță de 14km.

Rezervaţia naturală Cheile Zugrenilor

Rezervaţia naturală Cheile Zugrenilor, formată de râul Bistrița prin străpungerea rocilor dure de la limita masivelor Giumalău și Pietrosul Bistriței. Este situată la 20 km în aval de Vatra Dornei, fiind străbătută de șoseaua principală 17B (Vatra Dornei – Piatra Neamț) și protejează specii de floră de interes comunitar (ex. Floarea de colț, aflată aici la cea mai joasă altitudine din Moldova). Este punctul de plecare pentru traseele montane: Vf. Pietrosul Bistriței, Giumalău și Rarău iar în timpul iernii aici se poate practica escalada pe gheață.

Rezervația științifică Jnepeniș cu Pinus Cembra

Rezervația științifică Jnepeniș cu Pinus Cembra aflată în Parcul Național Călimani se caracterizează prin amestecul de molid cu zâmbru (arbore relict glaciar) și cu jneapăn. De reținut, zâmbrul mai fi găsit în România în doar câteva zone din Carpații Orientali și Meridionali.

Așadar, ai zeci de motive să vii aici și să descoperi frumuseți naturale de neegalat, alături de oameni care își iubesc vatra, își păstrează tradiția și îi cinstesc, cum se cuvine, pe călătorii care le trec pragul.

Descoperă Țara Dornelor, ținutul care te așteaptă acasă!