Campionatul Balcanic de Ciclocros și festivalul gastronomic din Vatra Dornei – un start electrizant în 2024

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, Vatra Dornei devine gazda unui eveniment sportiv de excepție: prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocros și Etapa Finală a Cupei României la Ciclocros. Acest eveniment, sub titulatura Vatra Dornei CX Cup susținut de AQUA Carpatica, promite să fie un amestec electrizant de mișcare în natură, savori locale și pasiune pentru ciclism.

20 ianuarie 2024
10:00-20:00
Vatra Dornei

Ce te așteaptă?

Evenimentul, care va debuta sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 10.00, va avea 5 componente sportive principale:

1-2. Vatra Dornei CX CUP. Competiția va include sportivi de top, atât în etapa finală a Cupei României de Ciclocros, cât și în Campionatul Balcanic.

3. MTB & eMTB. Cursele de MTB vor aduce un plus de adrenalină pe traseele de ciclocros.

4. Cursa Copiilor Woom. O experiență distractivă și educativă pentru cei mici.

5. Night Run. O cursă nocturnă de alergare pentru cei în căutare de aventură.

Traseul competiției și înscrieri

Competiția va avea loc pe un traseu captivant de 2.8 km, cu o diferență de nivel de 60m, care șerpuiește prin parcul stațiunii Vatra Dornei. Punctul de start și finiș este amplasat pe esplanada din fața recent inauguratului Centru Muzeal Cazinoul Băilor, din strada Republicii. Acest traseu a fost special conceput pentru a cuprinde majoritatea obiectivelor istorice ale zonei, de la cazinoul muzeal, hotelul Carol și Foișor, până la Izvoarele Amalia și Otto Bruner. Pentru o vizualizare detaliată a traseului, accesați harta disponibilă pe site-ul APedalForward.

Pentru a consulta lista completă a participanților și pentru a vă înregistra la eveniment, vizitați secțiunea de aici.

Savoarea locală și programul căsuțelor cu bunătăți 


Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, alături de producătorii locali, vor aduce în prim plan delicatesele regiunii. Meniul combină tradiționalul cu inovația, oferind bucate ca bulz bucovinean, tochitură, sărmăluțe și scrijele cu brânză sărată, alături de specialități inovative precum fish kebab, cornuri cu icre de păstrăv, burger de păstrăv și baby frigărui de păstrăv.

Căsuțele producătorilor locali din cadrul Asociației de Ecoturism Țara Dornelor își vor deschide porțile după următorul program:

  • Vineri, 19 ianuarie, de la ora 16:00
  • Sâmbătă și Duminică, începând cu ora 12:00

Acest program vă oferă flexibilitatea de a explora și a savura aceste delicatese într-un cadru autentic și prietenos pentru întreg weekend-ul, nu doar în ziua competiției.

Inima gastronomiei evenimentului

Evenimentul se mândrește cu participarea unor producători locali de renume, membri și parteneri ai Asociației de Ecoturism Țara Dornelor, care vor aduce o contribuție deosebită la experiența culinară. Andrei Chirilă de la Păstrăvăria lui Andrei, Andrei Lemnaru de la Păstrăvăria La Poalele Călimanilor și Dan Mitric de la Poiana Izvoarelor vor oferi delicatese din păstrăv, în timp ce Adrian Grigoraș de la Măcelăria La Grigoras din Bucovina va prezenta specialități din carne. Adrian Cruceanu, de la Produse lactate „Călimani”, și Familia Țăranu, de la Ținutul Călimanilor, se vor alătura cu șvaițer și alte sortimente de brânzeturi atestate ca produs montan, iar Roman Mezdrea de la Făbricuța de brânzeturi La Izvorul Dornei vă va încânta cu felurite rulade și brânzeturi proaspete, de asemenea recunoscute ca produs montan. Emanuel Tipu de la Roua De Bucovina vă va energiza cu produse din cătină. LuLu Artisan Patisserie va îmbogăți oferta culinară cu produse de patiserie și dulcegării realizate local, garantând o experiență dulce memorabilă.

Și pentru a adăuga o notă culturală, Ema Chiriluș și echipa de la Studio Chiriluș vor oferi suvenire personalizate, amintiri perfecte ale acestui weekend unic în Țara Dornelor.

Un efort de echipă: organizatorii din spatele evenimentului

Acest eveniment este posibil datorită eforturilor concertate ale mai multor organizații și instituții. Principalii organizatori sunt cei de la APedalForward, o organizație dedicată promovării ciclismului, împreună cu Federația Română de Ciclism, Uniunea Ciclistă Balcanică și Agenția Națională pentru Sport, care aduc expertiza lor sportivă la eveniment. 

Parteneriatul local

Importanța parteneriatelor locale este subliniată prin implicarea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei, care sprijină organizarea, contribuind la crearea unui spațiu sigur pentru competiții și activități conexe.

Spiritul comunității

Acest eveniment este un exemplu pentru modul în care comunitatea locală, incluzând micii antreprenori, echipele de voluntari, diverse organizații, companii de renume și instituții, se unește pentru a celebra și promova ciclismul, natura și valorile culturale ale Țării Dornelor. Fiecare contribuie în mod unic, de la oferirea de servicii și produse, la asigurarea suportului logistic și moral. Prin această colaborare, Țara Dornelor își consolidează reputația ca destinație de ecoturism emblematică pentru Bucovina, demonstrând puterea comunității de a crea evenimente memorabile.

Urmărește teaserul Video

Pentru o idee rapidă despre ce te așteaptă la Vatra Dornei, urmărește teaserul video al evenimentului.

Vino să trăiești experiența!

Programul complet, informații despre înscrieri și detalii suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială a evenimentului. Te așteptăm să te alături comunității noastre pentru un weekend plin de energie, tradiție și sport!

Fotografii: APedalForward – afiș eveniment / Andrei Pața via Orion Media Vatra Dornei – producători locali

Articol realizat de: Monica David, PR și community manager al AETD

Design: Andrada Tempe, Specialist marketing online

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE