Casa Baltagul ** 

Ca odinioară …

De cum îi treci pragul, te vei simți ca în copilărie, la casa bunicilor, înconjurat de lucruri prețioase lucrate de mână chiar de către proprietari. Câteva zile petrecute la Casa Baltagul din Țara Dornelor sunt o adevărată terapie pentru minte, trup și suflet. Această casă de oaspeți poate fi considerată un adevărat muzeu de tradiție și cultură. Aproape toate dotările sunt meșteșugite manual și poartă amprenta proprietarului, sculptor în lemn. Cu toate astea nu te simți „ca la muzeu” ci mai degrabă ca în casa bunicilor.

Amplasată chiar în sânul naturii, departe de agitație sau zgomotul mașinilor, Casa Baltagul te îmbie la relaxare totală. Însă tot aici afli de la gazda casei povestea sculptatului în lemn transmisă, în cei 50 de ani de activitate, generațiilor tinere. Mihai Vleju este un artist local, prelucrător în lemn și os, care  își construiește creațiile din bucăți de lemn uscate pe care le găsește pe cărări de munte. El spune că lemnul alege să-i iasă în cale ca să devină unealta cu care spune poveștile locului.

✔️ Facilități:

  • bucătărie complet utilată;
  • foișor cu grătar;
  • grădină/livadă.

Pensiunea se închiriază pentru minimum 2 nopți, iar rezervările se fac cu minimum 5 zile înainte.

Special: Oaspeții Casei Baltagul, și nu numai, sunt invitați să viziteze colecția etnografică realizată chiar de domnul Mihai Vleju, proprietarul pensiunii gazdă. Colecția intitulată „Pădurea, leagăn de civilizaţie a răzeşilor Dornei“ este găzduită la etajul Căminului Cultural „Savin Alexievici“ din satul Cozăneşti, în centrul comunei Dorna Arini.

Notă: Ca parte a rețelei ecoturistice locale, Casa Baltagul susține conservarea durabilă a Țării Dornelor. Cazându-te aici, contribui și tu la dezvoltarea comunității locale.

🗺️  Locație:  sat Cozănești, comuna Dorna Arini, la 5 km de Vatra Dornei

🛌 Capacitate de cazare: 4 camere

🐶 Se acceptă animale de companie.

📞 Contact:

Telefon: +40 722 690 405

Meniu