Trăiește experiența family ca pe-o aventură de neratat!

Doar în Țara Dornelor prietenoasa veveriță Mariana are propriul traseu de drumeție care te provoacă la trei experiențe diferite, pe uscat, în aer și pe apă, într-o singură zi! Pe măsură ce înaintezi în poveste, te poți bucura alături de familie și grupul de prieteni de fascinanta incursiune în viața sălbatică a celor mai tineri și mai înalți munți de origine vulcanică din țară, la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani. De universul copilăriei și al tradiției vii, ai parte oriunde pășești în faimoasa comună muzeu în aer liber, Ciocănești. Setea de aventură ți-o potolești, hai-hui, pe tărâmul izvoarelor de la Panaci, locul unde elevii și comunitatea au pus umărul la amenajarea a 17 izvoare cu apă vie, musai de testat! Și când ți-o fi mai foame, gazdele locale te vor ospăta cu cele mai alese și savuroase mâncăruri bucovinene. Dacă te-am convins să copilărești, iată cu ce oferte venim în întâmpinarea ta și a familiei! 

Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani. Aventură pentru minte, trup și suflet.

Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani îți oferă o multitudine de informații despre fauna și biodiversitatea ariei naturale protejate într-o manieră inedită de captare a atenției. Într-un singur loc, experimentezi poteci senzoriale, cercetezi cu atenție machete tridimensionale care îți arată cum s-au format munții Călimani, vizionezi filme documentar cu imagini reale din viața sălbatică a parcului, admiri migala suvenirelor realizate de oamenii locului, savurezi apă proaspătă provenită de munți și observi cu luneta văzduhul plin de păsări care veghează acest impresionant loc. La câțiva pași de centru, pășești în lumea tăcută și ascunsă a Tinovului Mic și te minunezi când afli lucruri neștiute despre viața plantelor și animalelor de aici. Iar după ce ți-ai potolit setea de cunoaștere, ești răsfățat cu o degustare de brânzeturi autohtone, certificate ca produs montan.

Obiective traseu:

  • vizită la Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani;
  • drumeție ușoară pe poteca tematică Lumea Tinovului sub Lupă;
  • vizită la fosta carieră de sulf din Călimani;
  • vizită la fabrica de brânzeturi din Neagra Șarului: Degustare brânzeturi Călimani proaspete și maturate, recunoscute ca produs montan (șvaițer, cașcaval, brânză frământată, telemea de vacă și cașcaval afumat).

Detalii traseu:

Punct de plecare: Șaru Dornei 54C – Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani
Durata: 5-6 ore
Grad de dificultate: ușor – relaxant
Echipament: îmbrăcăminte și încălțăminte de drumeție;
Tarif adulți: 120 de lei/persoană;
Tarif copii:  55 de lei/copil;
Recomandări: programul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, familiilor cu copii. Se acceptă grupuri de minimum 6 persoane (în afară de copii).

Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani

REZERVĂ ACUM

Nume și prenume *
Fill out this field
E-mail *
Te rog să introduci o adresă de email validă.
Telefon
Fill out this field
Tura dorită
Select an option
Data intrare dorită
Fill out this field
Dimensiunea grupului
Fill out this field
Mesaj
Fill out this field
You need to agree with the terms to proceed
20 + 8 = ?
Enter the equation result to proceed

CONTACT

ALTE PROGRAME FAMILY-FRIENDLY

RECOMANDĂRI CAZARE ȘI MASĂ

TIPS & TRICKS pentru drumeții responsabile:

Alege traseul pe măsura pregătirii fizice, psihice și tehnice a celui mai slab dotat din echipă.
Echipează-te și dotează-te corespunzător. Alege echipamentul, materialele și alimentele necesare, prevăzând și situații deosebite.
Nu deteriora marcajele turistice, refugiile sau locurile amenajate de popas.
Nu deranja animalele și nu lăsa gunoaie în urma ta.
Respectă și protejează muntele!

ℹ️ Detalii și rezervări la +40 744 571 889, dar și pe www.taradornelor.ro, secțiunea experiențe – oferte de vacanță, prin formularul de rezervări. Ofertele prezentate sunt valabile tot timpul anului, în condiții meteo favorabile și a locurilor disponibile. Este recomandat să faceți rezervarea cu cel puțin 10-15 zile înainte de data dorită.