Astăzi este despre Ciocănești și ospitalitatea bucovineană de care ai parte atunci când pășești în lumea fascinantă a tradiției populare și a meșteșugului.

Pornim cu încredere spre Ciocănești, pentru că dorim să facem cât mai populară rețeaua ecoturistică locală din care fac parte 22 de pensiuni care sprijină demersul de dezvoltare a destinației Țara Dornelor. Vestita Comună Muzeu are, pe lângă frumoasele case pictate cu motive tradiționale, și gazde primitoare, gata să-și răsfețe oaspeții cu mâncare savuroasă, din ingrediente locale, și să le împărtășească din bogăția culturală, dată de păstrarea meșteșugului popular. Pensiunea Oița, Pensiunea Melios, Coliba Plutașilor și Pensiunea Viorica vă așteaptă în orice anotimp în lumea tihnită și autentică a Ciocăneștiului.

Pensiunea Melios ***

Comuna Muzeu Ciocănești este o destinație de poveste, fără nimic artificial, fără surse de poluare, unde toată mâncarea este proaspătă și organică. Pensiunea este amplasată într-un loc liniștit, pe malul Bistriței, oferind turiștilor odihna binemeritată, condiții excelente de cazare și masă, într-o perfectă armonie cu o mulțime de activități culturale și educative (încondeierea ouălor, țesutul cămeșii și a covoarelor după modele tradiționale).

Detalii și rezervări:

Website: www.pensiunea-melios.ro

E-mail: geotaranel@yahoo.com

Telefon: 0742128621

Capacitate: 11 camere

Facebook: Pensiunea Melios

 

Pensiunea Viorica**

Aici te simți pur și simplu ca acasă, atmosfera este primitoare, camerele sunt simple dar curate și confortabile, vara miroase a fân proaspăt cosit, iar iarna a mere coapte. Casa arată ca o bijuterie, cu motive naționale desenate pe exterior și, în jurul ei, o imensă grădină.

Pensiunea oferă posibilitatea de drumeții în aer liber, excursii prin păduri, vizite pe la stânele de oi, iar la întoarcerea spre pensiune vă puteți înfrupta din gustoasele fructe de pădure. La cerere, se servesc preparate tradiționale pe bază de păstrăv din gospodăria proprie.

Detalii și rezervări:

Telefon: 0747 918 691/ 0745 578 723

Capacitate: 5 camere

Facebook: Pensiunea Viorica-Ciocăneşti

 

Pensiunea Oița***

Situată în Comuna Muzeu Ciocănești, beneficiind de o bogată și fabuloasă arhitectură tradițională îmbinată cu ospitalitatea bucovinenilor, Pensiunea Oița își așteaptă oaspeții spre a se bucura de un sejur așa cum își doresc. Pensiunea se compune din 5 camere duble cu băi proprii, acces la bucătăria utilată, posibilități de grătar, picnic, plimbări în zonă, pe toate traseele marcate și amenajate.

În curtea pensiunii este amplasat oul-simbol al Festivalului Ouălor Încondeiate, ce are loc, an de an, la Ciocănești.

Detalii și rezervări:

Telefon: 0745 651 150

E-mail: turismciocanesti@yahoo.com

Capacitate: 5 camere

Pensiunea Coliba Plutașilor ***

Tot în faimoasa comună Ciocănești, pe malul Bistriței, undeva la marginea pădurii, se află frumoasa pensiune Coliba Plutașilor. Construită în întregime din lemn, atmosfera e deosebit de caldă și primitoare. Spațiile sunt moderne și generoase, te poți relaxa seara lângă șemineu, pe terasă sau în foișor.

Detalii și rezervări:

Telefon: 0747 231 723

E-mail: colibaplutasilor@gmail.com

Capacitate: 7 camere

___

Notă:

Cele patru pensiuni fac parte din rețeaua ecoturistică locală, reunită sub egida AETD, formată, în prezent, din 22 unități de cazare aflate în destinația Țara Dornelor. Acestea și-au luat angajamentul de a proteja patrimoniul natural și cultural al zonei și de a promova cât mai mult produse locale de calitate care să vină în sprijinul turiștilor și, implicit, al comunității.