Țara Dornelor, pe harta competițiilor sportive mondiale și în ianuarie 2020!

Proaspătul 2020 vine în Țara Dornelor cu un eveniment de talie mondială, bazat pe sănii, îndemânare, viteză de peste 100 de km pe oră și multă adrenalină! Pentru că despre asta este vorba la Cupa Mondială de sanie pe pistă naturală care se desfășoară la Vatra Dornei, fiind a treia etapă de cupă mondială din acest sezon. Și mai e ceva, aerul de vacanță de iarnă nu a plecat nicio secundă din Țara Dornelor, datorită moldovenilor de peste Prut care sărbătoresc în voie pe rit vechi și taberelor de copii care au venit aici să se inițieze într-ale schiatului. Și, pentru că tot veni vorba, în acest moment se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Parc și Cârlibaba, Veverița fiind următoarea pârtie ce va fi deschisă în perioada următoare pentru toți iubitorii sporturilor albe.

Save the date! 

În weekendul 17-19 ianuarie 2020, nu vă faceți alte planuri și luați parte la competiția momentului, prilejuită de Cupa Mondială de sanie, care se va desfășura pe pârtia naturală „Bucovina”, situată în partea superioară a Parcului Municipal din Vatra Dornei. 13 viraje, amețitoare, și o lungime de 1.100 de metri fac din Pârtia „Bucovina” elementul principal de atracție al lunii ianuarie, în Țara Dornelor. Suntem curioși, deja, să aflăm cine își va disputa anul acesta titlul de campion mondial, la seniori, ținând cont de faptul că 2019 a fost anul de succes pentru concurenții din Italia și din Austria, aflați pe primele două locuri, din totalul celor 50 de sănieri din 13 țări participante.

Pregătirile sunt în toi. Să vedem cine sparge și, după caz, face gheața! 

Și pentru că vorbim despre o pârtie naturală, iar condițiile meteo nu sunt mereu cele prielnice, echipele Salvamont Vatra Dornei lucrează de zor pentru amenajarea, în cele mai bune condiții, a pârtiei de sanie care va găzdui etapa a treia a Cupei Mondiale de sanie.  „Salvamontiștii din Vatra Dornei se luptă zi și noapte să sprijine acoperirea cu zăpadă a pârtiei de sanie pentru organizarea Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală, pentru că Salvamont Vatra Dornei știe cum să pună Dorna pe hartă”, după cum aflăm chiar de la directorul Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, într-o postare pe pagină oficială de Facebook a instituției. 

Unicitate

Ni se pare important să aflați și faptul că pârtia de sanie „Bucovina” este singura de acest fel din Europa de Est, omologată internațional, cu peste 1.000 mc de gheaţă. “Pârtia „Bucovina” are punctul de plecare la altitudinea de 984 de metri și sosirea la altitudinea de 860. Pe diferența de nivel, se străbat 11 viraje, iar panta medie este de 12,7%. În mod frecvent, viteza saniei trece de 100 de kilometri pe oră. Pe scurt, pârtia este o bijuterie a acestui sport”, după cum declara, în 2015, Stelian Cupcea, membru al lotului național de orientare-schi, pentru revista SINTEZA, într-un articol tare fain despre Dorna, semnat de  Bogdan Stanciu. 

Mesaj de la organizatori

„În perioada 17-19 ianuarie, Clubul Sporturilor de iarnă Vatra Dornei și Primăria Vatra Dornei, cu sprijinul Federației Române de Bob și Sanie, organizează la Vatra Dornei, pe pârtia Bucovina, etapa la Cupa Mondială de sanie pe piste naturale. Vă invităm în număr cât mai mare să luați parte la acest eveniment major din Vatra Dornei și să susținem echipa României! ” este mesajul acordat de Delia Ivaș, directorul Clubului Sporturilor de iarnă Vatra Dornei, trustului local de presă, Orion Media. 

Țara Dornelor se mișcă, natural! 

44 de secunde, atât îți ia să te convingi că merită din plin să iei parte la un astfel de eveniment, unic în România. Federația Română de Bob și Sanie ți-a pregătit, în acest sens, un video-testimonial energizant! Nu-i așa, că până acum, vedeai imagini de genul numai la televizor!?

Acum ai ocazia să le trăiești live, în Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei! Noi te așteptăm aici, cu multă energie, culoare și voie bună! Să fie cu sanie, campionat mondial și multă distracție! 

VIDEO

GALERIE FOTO

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. FOTO credit: © Orion Media Vatra Dornei