Descoperă Țara Dornelor și descarcă 50+ evenimente de tradiție și aventură în 2024

În Țara Dornelor anul 2024 stă sub semnul vitalității și al evenimentelor locale care așteaptă să fie descoperite. De la tradiții și patrimoniu cultural, până la aventuri sportive și activități comunitare, Țara Dornelor te invită să fii parte din povestea sa unică. Descarcă acum calendarul complet al evenimentelor pentru a-ți planifica aventura!

Debut dinamic

Anul a debutat cu un eveniment istoric. Primul Campionat Balcanic de Ciclocros la Vatra Dornei, un moment de sărbătoare pentru comunitatea sportivă. Dar ăsta e doar începutul! Calendarul evenimentelor pentru restul anului oferă o paletă largă de activități: festivaluri tradiționale, competiții sportive și ateliere culturale, fiecare cu o invitație de a te bucura de bogăția Țării Dornelor.

Descarcă acum calendarul evenimentelor din Țara Dornelor 2024

Tradiție și stare de bine

Descoperă tradiția și patrimoniul cultural al Țării Dornelor prin evenimente captivante precum Festivalul Național al Ouălor Încondeiate și Săptămâna Plutăritului la Ciocănești, Sărbătoarea Bujorului de Munte la Șaru Dornei, Festivalul Șezătorii la Panaci, Festivalul Național al Ansamblurilor Folclorice ale Copiilor la Vatra Dornei, Festivalul Național „Flori de pe Dorna” la Poiana Stampei, inaugurarea Stațiunii Balneare la Dorna Candrenilor, Festivalul Fructelor de Pădure la Coșna, sărbătorirea Paștelui prin ochi de copil la Broșteni, zilele comunei Iacobeni, Balul Gospodarilor la Dorna Arini, Hora de la Rotunda care unește Cârlibaba și Măgura Ilvei, precum și evenimente specifice în Muntele Rarău și comuna Crucea.

Aventură și sport

Pentru aventurieri, Țara Dornelor oferă competiții sportive cum ar fi Campionatul Mondial la Sanie pe pistă naturală și provocarea de alergare montană Hit the egg – Oușoru Challenge la Vatra Dornei. Ca iubitor de ciclism și alergare poți participa la Haita Challenge în Șaru Dornei și Canicross Fun Run în Vatra Dornei, caz în care și prietenii tăi patrupezi sunt mai mult decât bineveniți. Descarcă calendarul pentru a afla când și unde se vor desfășura aceste competiții.

Comunitate și educație

Evenimentele comunitare și educative includ expoziții de mărțișoare și ouă încondeiate, târguri de iarnă și reuniuni tematice în aer liber, muzee sau case de cultură. Aceste evenimente reprezintă ocazia perfectă de a te bucura alături de familie de spiritul lui împreună.

Cultură și artă

Țara Dornelor impresionează și prin evenimentele sale cultural-artistice: festivaluri de muzică ușoară, lansări de carte, vernisaje și expoziții, spectacole de teatru, proiecții de filme și tabere de creație pentru artiști plastici. Toate acestea contribuie la îmbogățirea scenei culturale și promovează diversitatea artistică a regiunii.

Calendarul anual al evenimentelor este realizat de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) în cadrul proiectului „Țara Dornelor, casă bună pentru comunitate și ecoturism”, finanțat prin programul „Green Entrepreneurship 4.0. – Dezvoltarea destinațiilor de ecoturism din România”, un program comun al Romanian-American Foundation și al  Fundației pentru Parteneriat. AETD face parte din rețeaua națională a destinațiilor ecoturistice, reunite sub egida Asociației de Ecoturism din România (AER).

Informațiile privind calendarul evenimentelor din 2024 au fost colectate de la organizatori și parteneri locali atât din sectorul public, cât și din cel privat, provenind din 12 localități din zona Țării Dornelor. Aceste localități sunt Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Panaci, Iacobeni, Ciocănești, Cârlibaba, Dorna Candrenilor, Coșna, Poiana Stampei, Crucea și Broșteni. Dintre acestea, zece fac parte activ din destinația de ecoturism Țara Dornelor. Anul acesta, calendarul a fost extins pentru a include și evenimentele din Crucea și Broșteni. Această extindere ține cont de componența Organizației de Management al Destinației Țara Dornelor (OMD Țara Dornelor), subliniind diversitatea culturală și turistică a întregii regiuni Bazinul Dornelor.

Ediția print a calendarului, realizată cu sprijinul Centrului de Informare și Promovare Turistică Vatra Dornei (Visit Vatra Dornei), va fi distribuită în instituții, muzee, centre de informare și vizitare, și la agenți economici din turismul local.

Lista prezentată în acest calendar nu este exhaustivă, dar poate contribui la crearea unei imagini de ansamblu asupra specificului evenimentelor locale din destinație. Informații actualizate cu privire la acestea se vor regăsi pe site, la secțiunea evenimente, și pe pagina de facebook Țara Dornelor.

Surse foto: Sebastian Hutan PH via VDT, Bucovina Country Fest și Familia AS; Simona Popescu via Haita Challenge; Călin Gabor – MTBBN; Ana Georgescu via APedalForward; Codrin Anton FotoSportRo via APedalForward; Miruna Buculei via Canicross Run Vatra Dornei; Andrei Pața Photography via Orion Media Vatra Dornei; Darius Bighiu via Casa de Cultură Platon Pardău Vatra Dornei

Design-ul calendarului aparține Andradei Tempelean, colaborator permanent al Asociației de Ecoturism Țara Dornelor (AETD), specialist în marketing online și web-design.

Articol realizat de: Monica David, PR și community manager al AETD.

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE