Drumeţie

Drumeţia este un bun prilej de relaxare activă, de cunoaştere a zonei şi de observare a naturii. Fie că vă aflaţi în Vatra Dornei sau în oricare din satele din zonă, puteţi alege să vă petreceţi câteva ore sau câteva zile explorând zona montană. Dacă dispuneţi de echipament adecvat şi de o hartă vă puteţi aventura pe cont propriu, însă puteţi fi îndrumat şi de gazda casei sau puteţi apela la unul din ghizii locali care vă va conduce pe potecile de munte şi vă va împărtăşi din poveştile zonei şi din secretele de care ţin farmecul şi unicitatea ei.

ecoturism

Mai accesibile în zonă sunt masivele Suhard (alt. max. 1932 m) şi Giumalău (alt. max. 1857 m), care oferă în general trasee de dificultate medie sau redusă, Giumalăul dispunând şi de facilităţi de cazare (Cabana Giumalău).

Mult mai sălbatic şi mai impunător este masivul Pietrosul Bistriţei (alt. max. 1793 m), ai cărui versanţi stâncoşi şi abrupţi, cu o diferenţă de nivel de peste 1000 m îl recomandă în special turiştilor antrenaţi.

Cu creste abrupte, acoperite de pietrişuri sau jnepenişuri, platouri masive şi creste acoperite cu păduri dese, din care străpung adesea turnuri sau pereţi de aglomerate vulcanice, Munţii Călimani (alt. max. 2100 m în Vf. Pietrosul) oferă în principal experienţa unor drumeţii într-un cadru natural aproape neatins, sălbatic şi misterios. Cea mai accesibilă este creasta 12 Apostoli-Lucaciu, către care converg mai multe trasee, între care şi cel din Gura Haitii, pe care a fost amenajată “Poteca tematică 12 Apostoli”.

Mai multe informaţii despre masivele montane din zonă, obiectivele şi traseele existente puteţi găsi aici

tara dornelor

Drumeţii cu ghid

Pentru a parcurge oricare din traseele montane din zonă însoţit de un ghid, vă puteţi adresa:

Serviciului de Promovare şi Dezvoltare a Turismului şi Salvamont Vatra Dornei
contact: +40 (0)744 332 378; +40 (0)726 686 687
email: salvamontdorna@yahoo.com

Administraţiei Parcului Naţional Călimani
contact: +40 230 374 197
email: office@calimani.ro

Dorna EcoActiv (Serviciul Salvamont Dorna Arini)
contact: + 40 (0)751 040.524
email: dorna.ecoactiv@yahoo.com

Administraţia Parcului Naţional Călimani dispune de personal specializat (biologi, rangeri cu specializare şi experienţă în domeniul silvic) care vă poate însoţi pe traseele din parc şi în tinoavele din zonă, oferindu-va informaţii de specialitate.

Mai multe informaţii despre oferta de drumeţii cu ghid a Administraţiei Parcului Naţional Călimani puteţi găsi aici.