Unde poți trăi experienţe autentice aproape de natură, departe de zgomotul urban? În acest articol vă propunem noi câteva variante de care te poți bucura din plin în Țara Dornelor, ținutul apelor minerale. Pentru o experienţă autentică în Ţara Dornelor, vă propunem cazarea la pensiunile care fac parte din rețeaua ecoturistică locală și care, alături de AETD, sprijină demersul de dezvoltare a destinației. Astăzi pornim spre vest și vă prezentăm două pensiuni agroturistice din Dorna Candrenilor și Poiana Stampei. Gazdele de aici vă vor ajuta să descoperiți frumusețea zonei și să trăiți experiențe memorabile în mijlocul naturii, departe de zgomotul urban și de aglomerație.

Pensiunea Poiana

Locul perfect pentru a-ți încărca bateriile într-un cadru de poveste, dat de priveliști încântătoare. Întreaga zi pensiunea este răsfățată de razele blânde ale soarelui. Livada de pomi fructiferi oferă un spațiu de agrement din care nu lipsesc foișorul, grătarul și terenul de tenis, fotbal sau baschet. La cererea turiștilor se pot organiza: picnicuri la iarbă verde, drumeții montane, focuri de tabără cu vin fiert și grătar, plimbări cu sania sau cu trăsura, turism ecvestru sau excursii la obiectivele turistice din apropiere: Parcul Național Călimani, Rezervația Geologică 12 Apostoli, Rezervația Tinovul Mare. În orice anotimp, veți fi bineveniți la Pensiunea Poiana și veți fi întâmpinați de gazde cu binecunoscuta ospitalitate bucovineană!

Clasificată cu 3 margarete, Pensiunea Poiana pune la dispozitia turiștilor 33 camere cu o capacitate totală de cazare de 91 locuri, recepție 24/24, sală de conferințe, internet wireless, parcare supravegheată cu 60 de locuri, livadă/ grădină/ fermă proprie, restaurant tradițional bucovinean, păstrăvărie, stână turistică, terasă cu o capacitate de 100 de locuri, încălzire centrală și apă caldă 24/24, teren de fotbal/tenis/baschet.

Detalii și rezervări:

Strada Pârâul Pietrei nr. 545, sat Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor

Telefon: 0745 809 234

www.pensiuneapoiana.ro

Pensiunea Agroturistica Poiana

Casa Florea

Aflată la 16 km de Vatra Dornei, pensiunea este o alegere perfectă pentru cei care doresc odihnă, relaxare, dar și mișcare în aer liber: drumeții, călărie, ciclism pe traseele amenajate, cu sprijinul ghizilor din zonă. Turiștii au parte și de preparate culinare tradiționale pregătite din ingrediente provenite din gospodăria proprie.

Clasificată cu două și cu trei margarete, Casa Florea oferă turiștilor 5 căsuțe tip camping și o cameră de oaspeți, acces gratuit WiFi și parcare, bucătărie comună complet utilată, grătar, terasă, grădină, teren de joacă pentru copii.

Detalii și rezervări:

Strada Principală nr. 193, comuna Poiana Stampei

Telefon: 0740 415 273

Contact: sevastian_stampa@yahoo.com

Notă: cele două pensiuni fac parte din rețeaua ecoturistică locală, reunită sub egida AETD, formată, în prezent, din 22 de unități de cazare aflate în destinația Țara Dornelor. Acestea și-au luat angajamentul de a proteja patrimoniul natural și cultural al zonei și de a promova cât mai mult produse locale de calitate care să vină în sprijinul turiștilor și, implicit, al comunității.

Vom continua… 🙂