Final etapă proiect Quality&Safety, Via Transilvanica în Țara Dornelor

Primele 47 de borne Via Transilvanica sablate cu numărul lor, în Țara Dornelor! 

Prima etapă a proiectului pilot Quality & Safety, demarat în luna iunie a.c. de Tășuleasa Social și Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) prin semnarea unui protocol de colaborare, a fost finalizată cu succes! Aceasta le oferă pelerinilor de pe Via Transilvanica o incursiune plăcută în Țara Dornelor, izvorul verde al Bucovinei

Repere: de la borna 84 la borna 131

Datorită implementării primei etape a proiectului quality & safety”, cele 47 de borne din Țara Dornelor, cu intrare din pasul Mestecăniș (borna cu numărul 84) și ieșire în zona Tătaru prin Grădinița (borna cu numărul 131), poartă logo-ul destinației de ecoturism și un număr de identificare, care îi ajută pe pelerinii de pe Via Transilvanica să determine încadrarea în zonă și să cunoască la a câta bornă se află. Acest element extra, întărește siguranța pe traseu.

O săptămână de lucru intens

Acțiunea de sablare, marcare și numerotare a bornelor de pe Via Transilvanica, porțiunea din Țara Dornelor, s-a derulat în perioada 10 – 16 septembrie 2022 de către echipele tehnice ale Tășuleasa Social și Salvamont Vatra Dornei. În perspectivă, Tășuleasa Social își propune, ca alături de oamenii drumului, să extindă acțiunea quality & safety pe întreg traseul Via Transilvanica, în cei 1.400 de km.

Necesitatea proiectului

Încă de la început, rolul acestui proiect pilot a fost acela de a oferi o nouă busolă de orientare pe traseu drumeților care iau la pas sau în șaua bicicletei Via Transilvanica – drumul care unește. Și, în plus, și-a dorit să deschidă calea asumării un rol activ al destinației de ecoturism Țara Dornelor în îmbunătățirea experienței de vizitare pe acest traseu turistic care și-a croit drum prin frumoasele păduri de molid și comunitățile locale ale zonei de munte, cu tradițiile și obiceiurile specifice, îndrăgite de oaspeți.

Colaborarea continuă

În faza a doua a colaborării, organizațiile partenere și-au propus să actualizeze Ghidului Drumețului pe Via Transilvanica, unde vor fi menționate rutele traseului care aparțin destinației de ecoturism Țara Dornelor. Totodată, pe website-ul eco-destinației, https://taradornelor.ro/, va fi inclusă o pagină dedicată traseului Via Transilvanica care tranzitează zona, venind astfel în întâmpinarea celor care caută informații detaliate despre experiențele locale. 

Prima etapă a proiectului pilot Quality & Safety a fost implementată de Tasuleasa Social și Salvamont Vatra Dornei cu sprijinul Asociației de Ecoturism Tara Dornelor prin proiectul Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare, finanțat de Romanian-American Foundation și Fundatia pentru Parteneriat –  Polgár-Társ Alapítvány prin programul Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism.
Informații de la debutul colaborării pot fi accesate AICI

Bonus: eveniment special în așteptare! 

În data de 8 octombrie a.c., în Piața Cetății din Alba Iulia, va avea loc lansarea oficială a întregului traseu Via Transilvanica, de aproximativ 1.400 km, care străbate România de la Nord-Est la Sud-Est. La marele eveniment,  Via Transilvanica Day The Grand Opening, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor va reprezenta destinația de ecoturism cu un stand propriu de promovare pus la dispoziție de Tășuleasa Social, în calitate de organizator. La Târgul pentru oamenii drumului, în standul eco-destinației Țara Dornelor, vor fi prezenți meșteri populari și producători locali, care vor împărtăși celor 10.000 de participanți așteptați, o mică parte din farmecul și savoarea locale. Participarea se va face cu sprijinul  autorităților publice din Țara Dornelor. 

Elemente de background

Articol realizat de: Monica David, PR și community manager al AETD

Web-design: Andrada Tempelean

Foto credit: Salvamont Vatra Dornei; Florin Anghelescu – Tășuleasa Social

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE