Câștigătorii Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală din Vatra Dornei la proba simplu

Duminică, 19 ianuarie, pe pârtia Bucovina din stațiunea Vatra Dornei s-au desfășurat ultimele probe din cadrul Cupei Mondiale de Sanie pe pârtie naturală. La această competiție au luat startul 34 de sportivi în proba de simplu masculin, iar la feminin au concurat 18 sportivi. În total, 13 națiuni au fost prezente la start, printre care Brazilia, Argentina, Rusia, Italia, Cehia, Polonia, Kazahstan, Turcia, Austria, Germania și România. 

La proba de simplu feminin medalia de aur a fost obținută de Greta Pinggera (ITA / 1:44.52),  medalia de argint a fost adjudecată de Evelin Lanthaler (ITA/1:44.56), iar medalia de bronz i-a revenit austriecei Tina Unterberger (AUT/1:44.91).

La proba de simplu masculin, pe locul 1 s-a clasat Alex Gruber (ITA / 1:40.40), locul 2 a fost ocupat de Patrick Pigneter (ITA / 1:40.47), iar pe locul 3 s-a clasat Michael Kammerlander (AUT / 1:40.50).

Campionatul Mondial de Sanie pe pârtie naturală din Vatra Dornei s-a încheiat cu festivitatea de premiere care a avut loc la baza pârtiei Bucovina.

Dintre toate țările din Europa de Est, România este singura care organizează un astfel de eveniment, deoarece are singura pistă omologată din toată regiunea, iar Cupa Mondială de Sanie reprezintă una dintre cele mai importante competiții găzduite de țara noastră la sporturile de iarnă. Pe pista de sanie Bucovina concurează peste 60 de sportivi din 13 țări la probele de simplu masculin, feminin și dublu. Și vremea a ținut anul acesta cu organizatorii evenimentului. Datorită temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă s-a lucrat intens la amenajarea pârtiei, iar  stratul de gheață pe care se desfășoară concursul măsoară peste 40 de centimetri.

La desfășurarea acestui concurs și-au adus aportul Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Serviciul Salvamont Vatra Dornei, Serviciul de Ambulanță Vatra Dornei, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, SMURD Vatra Doreni şi Jandarmeria Montană Vatra Dornei.

Președintele Federației Române de Bob și Sanie, Sorin Buta, îi felicită pe toţi ocupanţii locurilor fruntaşe şi le urează succes în următoarele etape ale Cupei Mondiale de Sanie.

GALERIE FOTO

VIDEO

Distribuie

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Sursa informațiilor, text-foto-video: Federația Română de Bob și Sanie, via Marian Negotei, ofițer de presă al instituției.