Hai la ECO-Brunch, în Ciocănești!

Un nou Eco-Brunch pe meleaguri bucovinene: în Țara Dornelor, la Ciocănești, pe 26 iunie 2021

Seria brunch-urilor în destinațiile de ecoturism ale României revine în forță, iar noi vom fi gazda primei ediții de anul acesta, care va avea loc în vestita comună muzeu în aer liber, Ciocănești, pe data de 26 iunie 2021

Despre comunitatea gazdă

Situată într-o zonă pitorească pe Valea Bistriței, comuna Ciocănești este fără doar și poate una dintre principalele atracții ale destinației de ecoturism Țara Dornelor. Cele peste 600 de case pictate la exterior cu motive tradiționale au transformat acest loc într-un muzeu viu în aer liber, unic în țară. Tot aici, peste 30 de femei încondeiază ouă tot timpul anului, ducând mai departe tradiția acestui frumos meșteșug, spre încântarea oaspeților de pretutindeni.

Te invităm la brunch

Alături de partenerii noștri, cu experiență, de la Asociația My Transylvania, comunitatea locală și Primăria comunei Ciocănești, te invităm să împletim împreună tradiția încondeierii ouălor cu savoarea unică a mâncărurilor locale pregătite de gazde.

Unde are loc brunch-ul

Eco-brunch-ul din Ciocănești va avea loc în aer liber, în apropierea minei turistice Oița, care va face obiectul unui tur ghidat, cum poate n-ai mai întâlnit. Asta și pentru că Mina Turistică Oița este singura mină din România din care se exploata mangan care se vizitează pe o distanță de 800 de metri.

Cât durează și ce cuprinde evenimentul

Nu e chiar trei zile și trei nopți ca în basme, dar, după obicei, evenimentul va dura o zi și va cuprinde următoarele: 

🕚 11:00 – Brunch cu specialități locale de sezon și scurt program artistic.
🕐 13:00 – Drumeție ghidată pe traseul Mina Oița
🕒 15:00 – Atelier de încondeiat ouă pentru copii și adulți

Expoziții cu vânzare

Ca oaspete la eveniment, în cadrul expozițiilor cu vânzare, vei avea posibilitatea să achiziționezi o serie de suvenire autentice, precum:

  • picturi pe pânză realizate de artistul local Georgiana Șcheul;
  • obiecte personalizate cu imaginea eco-destinației Țara Dornelor și a Bucovinei, realizate de Studio Chiriluș Vatra Dornei;
  • carte de poezie și muzică – standul cultural:
    • Antologie de poezie a copiilor de la Școala Gimnazială Ciocănești: „M-am născut în Ciocănești”
    • CD-ul Asociației culturale FAIR – Folkul Acasă în Realitate: „Inimă de ciocăneștean”

Cât costă biletul la brunch și de unde iei bilet


Costul unui bilet este de 150 de lei/persoană, iar biletele sunt deja puse în vânzare pe platforma partenerilor de la My Transylvania, AICI!

Și chiar dacă ne plac lucrurile făcute domol, de data asta e bine să vă grăbiți puțin. Locurile sunt limitate, conform restricțiilor în vigoare impuse de pandemie!

Fii sociabil, dă de veste și altora

Înscrie-te și pe pagina de facebook a evenimentului, unde te vom ține la curent cu cele mai noi informații și povești din focul pregătirilor. Și-apoi nu ne supărăm dacă răspândești vestea mai departe! 
 
Cum a fost în 2020 la eco-brunch Panaci

Dacă vrei să-ți faci o idee despre evenimentul de anul trecut, de la Panaci, aruncă un ochi pe acest filmuleț realizat de partenerii noștri locali de la Centru de Publicitate Turistică by viewer.ro

Despre conceptul de brunch poți să afli mai multe, aici

Proiectul ECO-Brunch, demarat în anul 2020, sprijină conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice prin intermediul gastronomiei în destinațiile de ecoturism ale României.

Autorii proiectului: 

Asociația My Tranylvania

Asociația de Ecoturism din România (AER) și managementul celor 

7 destinații de ecoturism, care fac parte din programul Green Entrepreneurship 3.0 – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism, un program comun al 

Romanian-American Foundation și al Fundației pentru Parteneriat.

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Imaginile au fost realizate de către de echipa Centrului de Publicitate Turistică by viewer.ro și se pot prelua numai cu citarea sursei.

ULTIMELE ARTICOLE