Întrebări frecvente

Aveți și de unde și de la cine! ☺ În Vatra Dornei, pe strada Dornelor nr. 6, vizavi de Gara Băi, e un centru de închiriat și reparat biciclete. Se numește Bukowina Vintage Bikes. Gazda casei e Cătălin, pasionat de cicloturism și salvator montan. La cerere, el vă poate și însoți pe traseele special amenajate în destinație.  

Contact: +40 742 258 454
Program închirieri biciclete: L-D: 9:00-17:00, cu posibilitate de prelungire
Tarife: În funcție de performanța bicicletei închiriate, prețuri începând de la: 50 de lei/zi sau 10 lei/oră

Category: Activități

La Pensiunea Cris din localitatea Cozănești, din comuna Dorna Arini, la 5 km de Vatra Dornei, ieșirea spre Piatra Neamț. Apa din piscina exterioară este încălzită la aproximativ 28-30°C. Piscina este dotată cu un sistem de filtrare permanentă a apei, instalații de ultimă generație iar tratarea apei se face pe baza de electroliză salină, astfel că apa nu produce iritarea ochilor, a mucoasei gastrice sau a căilor respiratorii. Piscina are o adâncime de 1,50 m și dimensiunea de 11x15m. Imagini și detalii aici.

Program de funcționare: zilnic, între orele 10:30 – 20:00

Rezervari & info: +40 740 259 687/+40 742 495 636

Category: Activități

Dacă nu e o perioadă de vârf a sezonului turistic, în Vatra Dornei puteți beneficia de relaxare la SPA în următoarele locații:

  • Hotel Carol, Strada Republicii Nr 3, chiar în centrul bazei de tratament a stațiunii. În acest centru wellness puteți opta pentru saună uscată finlandeză, saună cu infraroșu, salină cu blocuri de sare de la Praid și Himalaya sau relaxare în jacuzzi.

Mai multe informații și rezervări: https://www.hotelcarol.ro/wellness/+40 751 214 844

  • Complex hotelier Bradul-Călimani, Str. Republicii nr 5, lângă parcul din centrul stațiunii Vatra Dornei, dispune de o bază modernă de tratament și agrement, dotată cu aparatură medicală de ultimă generație, piscină, saună uscată, jacuzii, solar.

Mai multe informații și rezervări: https://dornaturism.ro/tratament / +40 230 375 314, 374425, 374526 / rezervari@dornaturism.ro

Category: Activități

Harta turistică a destinației Țara Dornelor, cu traseele montane aferente, o găsiți de cumpărat online la partenerii noștri de la Zenith Maps, chiar aiciInformațiile sunt prezentate în limbile română și engleză, în condiții grafice și de calitate superioară. Este rezistentă la umiditate și uzură, fiind plastifiată față-verso. Traseele turistice sunt înregistrate cu GPS-ul! 

Category: Activități

Noi n-am fi deloc surprinși să aflăm că nu așteptați neapărat o zi ploioasă pentru a merge la 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐞𝐥𝐞, 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 ș𝐢 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 Ț𝐚𝐫𝐚 𝐃𝐨𝐫𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫. ☺ Așa că v-am pregătit 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 al acestora și am inclus condițiile mai speciale de vizitare de care trebuie să ținem seama în această perioadă. Iată!

Category: Activități

Deși nu sunt foarte multe locații de acest gen în Țara Dornelor, totuși a mers vestea că sunt gazde bucuroase și de oaspeți necuvântători. Prin urmare, dacă animalele sunt de talie mică și nu-i deranjează pe ceilalți vizitatori, vă recomandăm să contactați următoarele unități de cazare:

* În funcție de politica unității de cazare, se percepe o taxă suplimentară pentru animalele de companie

Category: Cazare si Masa

Sunt tot mai multe unități de cazare care acceptă plata serviciilor pe baza voucherelor de vacanță. Noi am făcut o listă cu 11 astfel de locații, din rețeaua de ecoturism a destinației, și vi le recomandăm ca atare! Detalii chiar aici!

Category: Cazare si Masa

Plăcinte poale-n brâu, foarte bune, găsiți la magazinul „La Baciu”, situat în zona pieței agroalimentare din Vatra Dornei, de pe strada Oborului nr.7. Acolo au în special produse tradiționale din carne, dar și aceste plăcinte foarte gustoase, gătite cu mult gust, cel puțin pe placul nostru, care le-am testat. Conform website-ului acestora, programul magazinului din Vatra Dornei este: Luni – Sâmbătă 8.00 – 18.00 Duminica – ÎNCHIS

Category: Cazare si Masa