Loc numai bun de pescuit bunătățile din farfurie! Păstrăvăria la Poalele Călimanilor te așteaptă din nou la masă, pe terasă!

 

Aflată chiar la poalele munților Călimani, în satul Gura Haitii din comuna Șaru Dornei, Păstrăvăria la Poalele Călimanilor și-a reluat activitatea și te așteaptă la masă, pe terasă, cu păstrăv proaspăt gătit și servit după pofta fiecăruia. Iar pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță, a reorganizat spațiul prevăzut pentru servirea mesei. Acesta constă într-o terasă rustică cu două foișoare a cărei capacitate este de aproximativ 35 de locuri.

Gazdele sunt tinere și își pun toată energia și priceperea în pregătirea celor mai bune preparate din păstrăvul pe care îl cresc în bazinele proprii. Și au căpătat ceva experiență, păstrăvăria fiind deschisă, prin accesarea fondurilor europene, încă din anul 2015, iar terasa-restaurant din anul 2017. De atunci, Păstrăvăria la Poalele Călimanilor își răsfață drumeții de pretutindeni cu preparate gustoase, produse în Țara Dornelor.

🕛 Program de funcționare:

Cu rezervare telefonică obligatorie – de luni până vineri, între orele 10:00 – 18.00, direct la Andrei Lemnaru, proprietarul Păstrăvăriei.

Fără rezervare prealabilă, doar sâmbăta și duminica, între orele 12.00 – 18.00

📞 Contact pentru informații suplimentare:

Telefon: +40 757 405 117
Facebook: Păstravăria La Poalele Călimanilor

🗺️ Adresa: Sat Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, jud. Suceava, la 18 km de Vatra Dornei

🐟 Deviza gazdelor noastre:  „Nici o zi fără pește!”

În cadrul păstrăvăriei, turiștii și localnicii pot servi diferite preparate din păstrăv fântânel și curcubeu, cum ar fi: borșul de pește, peștele prăjit sau la grătar, servit cu mămăliguță și mujdei, păstrăv la grătar în sos de brânzeturi, zacuscă de păstrăv și, ceva mai aparte, sturion afumat.  Peștele este scos direct din bazin și preparat pe loc, o comandă fiind realizată în aproximativ 25 de minute. Astfel, prospețimea păstrăvului și a ingredientelor culese din grădina proprie sunt garantate. 

De la așa masă copioasă nu aveau cum să lipsească nici deserturile delicioase: colțunașii prăjiți, umpluți cu vișine, și serviți cu sos de smântână dulce și dulceață de afine, ori clătitele umplute cu diferite dulcețuri făcute în casă. 

Păstrăvăria La Poalele Călimanilor face parte din rețeaua ecoturistică a Țării Dornelor. În cadrul acesteia prestatorii de servicii și produse turistice își pun laolaltă priceperea și dorința de a le oferi oaspeților experiențe autentice, cât mai aproape de specificul local și de cadrul natural al destinației de ecoturism.  În acest demers sunt sprijiniți de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD), prin proiectele de dezvoltare a Țării Dornelor prin ecoturism, finanțate de Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat. 

La nivel național, AETD este susținută de Asociația de Ecoturism din România (AER), ca partener tehnic al rețelei de destinații ecoturistice Descoperă Eco-România.

[post-views]

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Meniu