Oferta de iarnă

Pe parcursul iernii, Ţara Dornelor vă oferă posibilitatea practicării unor sporturi de iarnă: schi de tură, schi alplin, căţărare pe gheaţă, patinaj, precum şi a plimbărilor cu sania trasă de cai.

Pentru practicarea schiului de tură puteţi alege trasee cu grade diferite de dificultate, în Munţii Suhard, Giumalău sau Călimani.

Puteţi alege ture scurte, de 3-4 ore, în împrejurimile Dornei sau ture mai complexe în munţii din zonă. Pentru schiul de tură este recomanadabil să apelaţi la serviciile unui ghid specializat ce vă poate călăuzi mărind gradul de siguranţă al programului.

Schiul de tură se poate organiza cu trasee în stea, cu sejur într-o confortabilă pensiune locală sau în condiţii extreme de bivuac. Unul dintre traseele clasice pentru schiuri de tură este creasta Munţilor Suhard. Este un traseu cu un grad mai ridicat de siguranţă, de dificultate scăzută, ce oferă privelişti excepţionale pe toată durata traseului.

Atunci când temperatura o permite, de obicei în perioada decembrie-februarie, în Cheile Zugrenilor (la circa 18 km aval de Vatra Dornei) există posibilitatea practicării escaladei pe gheaţă.

Pe lângă deja binecunoscutele pârtii de schi din Vatra Dornei, au fost amenajate alte două pârtii, de dimensiuni mici şi mai puţin aglomerate, la Neagra Şarului şi Cîrlibaba (dotate cu teleschi). De asemenea, există posibilitatea iniţierii în tehnicile de schi, cu ajutorul instructorilor specializaţi din zonă.

Atât în Vatra Dornei, în zona Dealul Runc, pe Drumul Tătarilor, cât şi în zona Neagra Şarului-Gura Haitii, la poalele munţilor Călimani, puteţi petrece câteva ore admirând peisajul feeric de iarnă din sania trasă de cai. La sfârşitul unei astfel de plimbări veţi gusta mai cu poftă vinul fiert, afinata, cârnaţul şi slănina încinse pe grătar.

La cerere se pot amenaja pârtii speciale de schi fond în Vatra Dornei sau în zona Şarul Dornei.

La baza pârtiei din Vatra Dornei există numeroase centre de închiriere a echipamentului pentru schi alpin. Iubitorii schiului de tură pot practica acest sport doar în condiţiile în care deţin echipament propriu.

Pentru a petrece una sau câteva zile pe schiuri în compania unui ghid specializat, vă puteţi adresa:

Serviciului de Promovare şi Dezvoltare a Turismului şi Salvamont Vatra Dornei
Contact: +40 744.332.378; +40 726.686.687
E-mail: salvamontdorna@yahoo.com

Administraţiei Parcului Naţional Călimani
Contact: +40 230.374.197
E-mail: office@calimani.ro

Dorna EcoActiv (Serviciul Salvamont Dorna Arini)
Contact:: + 40 751.040.524
E-mail: dorna.ecoactiv@yahoo.com

DSC_7329