Primăvara și toamna în Țara Dornelor sunt spectaculoase nu doar prin peisajele pitorești și colorit, ci și prin alaiurile ca de nuntă oferite de cocoșii de munte și de cerbi în perioada de împerechere. Dacă ești unul dintre oamenii naturii, care observă în liniște viața sălbatică și o respectă, atunci pornim cu încredere la drum!
1. Rotitul cocoșului de munte
Când ultimele pete de zăpadă se sting în şuvoaie, pădurea prinde glas de cântăreţi, înzestraţi fiecare cu repertoriul lui. Puțin înainte de răsăritul soarelui, masculii atrag femelele cântând pe crengile arborilor, apoi coboară și își desfac coada într-un imens eventai, semn că a început „rotitul cocoșului de munte”.
Înarmează-te cu răbdare, aparat foto și cu puțin noroc! Doar așa vei avea ocazia să observi și să imortalizezi spectacolul „rotitului”, pe care garantat nu-l vei putea uita!
Punct de plecare: la locul indicat de ghid în momentul rezervării ofertei.
Durata: aproximativ 5-6 ore, ora 04:00 fiind ora de plecare spre locul de rotit.
Echipament: îmbrăcăminte călduroasă, ghete/bocanci pentru drumeție, pelerină impermeabilă, lanternă.
Tarif: începând de la 500 de lei, pentru una sau maximum două persoane.
Tariful include: ghidaj; transport auto de la locul de întâlnire până la intrarea în pădure și retur; cort cu camuflaj, special pentru observare faună, cu capacitate de maximum 3 persoane.
Notă: Organizarea și desfășurarea acestui gen de activitate poate fi influențată de factorii climatici.
2. Boncănitul cerbilor
La ceas de toamnă, la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, pădurile răsună de strigătul tulburător al cerbilor. Întreaga natură amuțește, pentru a putea asculta mai bine strigătul de luptă și de împerechere al masculilor, care își dau pe spate greutatea coarnelor și eliberează din piept sunete de o brutalitate înfiorătoare. Competiția este acerbă: fiecare încearcă să atragă de partea sa femela prin boncănitul său, care are o amprentă proprie, inconfundabilă pentru urechile lor.
Nu rata șansa de a fi martor la scena luptei pentru supremație și a împerecherii cerbilor!
Punct de plecare: la locul indicat de ghid în momentul rezervării ofertei.
Durata: aproximativ 4-5 ore. Ora de plecare: 16:00 – 17:00.
Echipament: îmbrăcăminte călduroasă, ghete/bocanci pentru drumeție, pelerină impermeabilă, lanternă.
Tarif: începând de la 500 de lei/ grup, dar nu mai mult de 4 persoane.
Tariful include: ghidaj; transport auto de la locul de întâlnire până la intrarea în pădure și retur.
Notă: Organizarea și desfășurarea acestui gen de activitate poate fi influențată de factorii climatici.
ALTE PACHETE DE OFERTE ECOTURISTICE
RECOMANDĂRI CAZARE ȘI MASĂ
ℹ️ Detalii și rezervări la +40 744 571 889, dar și pe www.taradornelor.ro, secțiunea experiențe – oferte de vacanță, prin formularul de rezervări. Ofertele prezentate sunt valabile tot timpul anului, în condiții meteo favorabile și a locurilor disponibile. Este recomandat să faceți rezervarea cu cel puțin 10-15 zile înainte de data dorită.