Tu ce poveste-ți spui în preajma Sânzienelor?

Noi am învățat că orice poveste bună începe cu: a fost odată ca niciodată… Finalul e, desigur, același: și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți! 😀

Ideea e simplă: noi avem propria poveste de spus pe data de 25 iunie a.c., când la Domeniul Cailor Bucovina, în frumoasa comună suceveană Dorna Arini, invităm lumea la ospăț cu mâncăruri din ingrediente locale și rețete de altădată puse în scenă de gospodinele și gospodarii comunităților locale din Țara Dornelor. 

Pădurea deasă și răcoroasă din apropiere ne va fi teren de explorare a naturii. Muzica tropotelor de cai ne va însoți la drum, pe post de călăuză. Și-apoi să vedeți ce sezătoare și ateliere de meșteșug au căznit cei mai harnici dintre săteni!

Program eveniment

🙌 După obicei, evenimentul va dura o zi și va cuprinde următoarele momente: 

🕚 11:00 – 13:00

  • Degustare mâncăruri locale
  • Program artistic cu momente de folclor 

🕐 13:00 – 14.00

  • Drumeție ghidată pe dealul Vulturu, în compania cailor

🕒 14:00 – 15:00

  • Ateliere și demonstrații live – meșteșuguri și obiceiuri locale

Rezervă și ia bilet!

Bilete numai bune de rezervat, meniu gata de consultat și standuri perfecte pentru shopping local, găsiți la doar două click-uri distanță, aici:

Asociația My Transylvania: https://booking.mytransylvania.ro/…/eco-brunch-in-tara…
și aici:
BookTes: https://bit.ly/ecobrunch-tara-dornelor

Unde-s mulți…💪

Ca de fiecare dată, la capitolul organizare ne ajută partenerii de la Asociația My Transylvania, autoritățile publice locale – Primăria Șaru Dornei și Căminul Cultural Neagra Șarului, voluntari inimoși  – Vlad Traian Pașcan și Vlad Ortoanu de la Centru de Publicitate Turistică by viewer.ro, Alina Czutka – inițiator și promotor Mănâncă Românește, Dorian Dascălu – președintele Organizației Tinerilor Dorneni (OTD), plus gazde locale, pe care urmează să le cunoști, fără de care aceste povești cu gust local nu ar fi posibile! 

Cazare în zona de brunch

Pe alese, găsești cazare faină la gazdele locale care fac parte din rețeaua ecoturistică a destinației. Începe căutarea cu Dorna Arini, comunitatea care va găzdui evenimentul din 25 iunie și continuă cu celelalte 9 comunități care fac parte din eco-destinația Țara Dornelor.

Ce spui, ești gata de experiența verde a verii? Dar prietenii tăi? Fii sociabil, dă vestea mai departe! 🤗

Elemente de background

Proiectul ECO-Brunch, demarat în anul 2020, sprijină conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice prin intermediul gastronomiei în destinațiile de ecoturism ale României.

Autorii proiectului: Asociația My Tranylvania, Asociația de Ecoturism din România (AER) și managementul celor 7 destinații de ecoturism, care fac parte din programul Green Entrepreneurship 3.0 – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism, un program comun al Romanian-American Foundation și al Fundației pentru Parteneriat.

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Imaginile au fost realizate de către de echipa Centrului de Publicitate Turistică by viewer.ro/ suceava.media – ArTiStul și se pot prelua numai cu citarea sursei.

ULTIMELE ARTICOLE