Pensiunea ecoturistică Elena din Panaci și festivalul Păstrăvului din comuna Ciocănești, premiate la gala ANTREC 

Un element surpriză al Târgului de Turism al României, de la București, de anul acesta, l-au constituit premiile obținute de Pensiunea Elena, din satul Drăgoiasa, comuna Panaci, și de comuna Ciocănești, pentru festivalul Păstrăvului, în cadrul galei organizate de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din România (ANTREC). 

Pensiunea Elena face parte din rețeaua ecoturistică locală din Țara Dornelor și a primit acest premiu la categoria „Gastronomie”. Proprietarii acestei pensiuni sunt cunoscuți în zonă pentru delicioasele brânzeturi „Călimani”, care sunt și primele produse atestate ca produs montan din județul Suceava. 

Festivalul Păstrăvului de la Ciocănești este unul dintre cele mai longevive și mai de succes evenimente din Țara Dornelor, iar acest lucru a atras după sine și premiul obținut în cadrul galei ANTREC, la categoria Festivaluri și Evenimente. Anul acesta, a XVII-a ediție a festivalului va avea loc în perioada 15-16 august.

A acceptat să ne povestească despre această gală chiar cel care a făcut nominalizarea pensiunii Elena, domnul Dănuț Ungureanu, expert consultant agroturism montan, consilier în cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane:

„În cadrul Târgului de Turism al României a avut loc și Conferința „Turismul responsabil în România: Poveștile noastre”. Evenimentul, care s-a desfășurat vineri, 21 februarie, la Sala „Titulescu”, a fost organizat de către Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din Romania (AJTR), Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din România (ANTREC) și Fundația Amfiteatru.

În cea de-a doua parte a Conferinței, ANTREC a oferit premiile „Margareta de Aur”, pensiunilor și structurilor turistice, profesioniștilor, firmelor și asociațiilor care activează în domeniul turismului rural din întreaga țară și care au avut rezultate remarcabile în a menține la un nivel ridicat calitatea serviciilor. Recunoașterea activităților acestora, s-a făcut sub egida „25 de ani de activitate ANTREC”.

Categorii: Marele Premiu, Tradiție Locală, Agrement, Gastronomie, Amenajare Grădină, Experiențe de Vacanță, Festivaluri și Evenimente, Ecoturism, Cultură și Turism, Distincții de Apreciere.

Din Bucovina, au fost premiate următoarele pensiuni/ evenimente:

  • Marele premiu „Margareta de Aur” – Pensiunea „Casa Lucreția”, comuna Vama, județul Suceava.
  • La categoria „Tradiție Locală” – Pensiunea „La Moara” – comuna Fundu Moldovei (proprietar Gabriela Ursescu Zdrob)
  • La categoria „Gastronomie” – Pensiunea agroturistică „Elena” – Țara Dornelor, comuna Panaci, sat Drăgoiasa (Proprietar, Adrian Crucianu)
  • La categoria „Festivaluri și evenimente” – Festivalul Păstrăvului din comuna Ciocănești, Țara Dornelor, județul Suceava.

Diplomele au fost înmânate de către doamna Maria Stoian, președinte fondator ANTREC și de către membri ai Consiliului Director din cadrul Asociației.”

Pensiunile „La moara” (Fundu Moldovei) și „Casa Elena” (Drăgoiasa) au fost propuse pentru a fi premiate, de către dr. ing. CS III Dănuț Ungureanu, (expert consultant agroturism montan) consilier în cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane/ cercetător la Centrul de Economie Montană al Academiei Române – INCE – CEMONT, cel care a și fost mandatat pentru a ridica premiile.

Distribuie

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.  Foto Credit: Anne Nechita