Pentru Eco și Turism – o inițiativă civică de curățare a naturii din România – PET ROMÂNIA

DETALII

Scopul proiectului urmărește schimbarea comportamentului populației locale în privința aruncării deșeurilor în mediul natural și găsirea de soluții de către administrația publică locală. Proiectul dezvoltă și o campanie națională de conștientizare ce se va finaliza printr-o acțiune de advocacy direcționată către Ministerului Economiei, Ministerul Mediului și Parlament pentru implementarea unui set de măsuri ce vor duce la rezolvarea cu efecte permanente și crearea premiselor inițierii planului național de combatere a poluării cu plastic.  Asociația de Ecoturism Țara Dornelor implementează proiectul la nivel local, ca partener al Asociației de Ecoturism din România (AER), care are calitatea de coordonator. Alături de noi se află și destinațiile Țara Hațegului-Retezat și Zărnești-Piatra Craiului.
Durata: 2 ani (2022-2023)
Detalii despre bugetul proiectului, aici. La nivelul destinației de ecoturism Țara Dornelor, pe durata celor doi ani de proiect, suma alocată este de 13.473,34 euro.
Sursa de finanțare: Programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Află mai multe despre proiect, AICI!