Povestea continuă: Tururi Ghidate Audio la Centrul de Vizitare, după Ziua Porților Deschise la Parcul Național Călimani

După o zi memorabilă dedicată naturii și frumuseților Parcului Național Călimani, evenimentul „Ziua Porților Deschise” a lăsat o amprentă specială. Acum, povestea continuă și vă invităm să vă alăturați unei călătorii inedite în inima Parcului Național Călimani. Cu tururi ghidate audio la Centrul de Vizitare, puteți explora comorile naturii și istoriei acestui loc unic. Dăm start poveștii cu câteva informații și imagini de la evenimentul de lansare a primelor tururi ghidate audio din destinația de ecoturism Țara Dornelor.

O zi de celebrat natura

Sâmbătă, 16 septembrie, a fost o zi specială în comuna Șaru Dornei, unde s-a desfășurat „Ziua Porților Deschise la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani.” Cu o participare impresionantă de peste 150 de persoane, acest eveniment a fost organizat de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Administrația Parcului Național Călimani. Comunitatea locală, copii de toate vârstele, vizitatori din afara regiunii, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale s-au întâlnit pentru a sărbători frumusețea naturii.

Călătorie Audio în natura sălbatică

Momentul central al evenimentului a fost lansarea primului tur ghidat audio din Țara Dornelor, disponibil la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani. Acest tur ghidat audio oferă vizitatorilor posibilitatea de a explora bogățiile și frumusețile Parcului Național Călimani, printr-o experiență de ascultare interactivă și educativă. Tururile ghidate audio se adresează grupurilor mici de până la 10 persoane, care doresc să exploreze traseul din Centrul de Vizitare în ritmul propriu. Vizitatorii pot selecta informațiile care îi interesează prin intermediul unor dispozitive speciale, similare telefoanelor mobile echipate cu tastatură. Cu o durată de aproximativ 30 de minute, turul este disponibil în limbile română și engleză, asigurând accesibilitate pentru un public larg.

Echipa din spatele călătoriei audio

Turul a fost realizat cu ajutorul unor profesioniști dedicați. Doru Bighiu de la Orion Media Vatra Dornei, cu 22 de ani de experiență radio, a dat viață și emoție turului. Textul și traducerea au fost realizate de Mihaela Dediu, un traducător autorizat cu o experiență vastă, inclusiv colaborări cu canale de streaming internaționale. Echipa a avut sprijinul specialiștilor Administrației Parcului Național Călimani.

Încă o surpriză sonoră

Participanții la eveniment au avut ocazia de a descoperi sunetele animalelor sălbatice din Parcul Național Călimani printr-un sertar special, parte integrantă a experienței. Acest element inovator a oferit un mod inedit de conectare cu fauna sălbatică a munților Călimani, în deplină siguranță.

Sprijinul comunității și al partenerilor

Evenimentul a inclus activități captivante pentru copii, precum un atelier de desen, facilitat de echipa AS Creativ din Vatra Dornei, unde cei mici și-au putut exprima creativitatea și au creat opere inspirate din fauna și flora Parcului Național Călimani. 

Un moment de bucurie a fost tombola, în urma căreia o elevă a Școlii Gimnaziale din Ciocănești a câștigat un tur ghidat gratuit pentru 6 persoane la Tinovul Mic Șaru Dornei, oferit de Administrația Parcului Național Călimani.

Participanții au avut ocazia să se relaxeze, să socializeze și să deguste o selecție de brânzeturi locale, montane, de la făbricuța de brânzeturi La Izvorul Dornei din Poiana Stampei și preparate de la Restaurantul Hotelului Belvedere din Vatra Dornei, asigurându-și totodată hidratarea cu apă proaspătă și pură oferită de sponsorul evenimentului, Aqua Carpatica

Un nou proiect de suflet pentru Ecoturism

Proiectul „Călătorie Audio la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, în Țara Dornelor!” a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi – Arii Naturale Protejate 2023. Acest proiect a avut ca scop promovarea ecoturismului în Țara Dornelor și oferirea unei experiențe de ascultare și învățare activă pentru vizitatorii Centrului de Vizitare al Parcului Național Călimani.

Mulțumiri și recunoștință

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Administrația Parcului Național Călimani transmit sincere mulțumiri tuturor celor care au participat și au susținut evenimentul, contribuind la promovarea ecoturismului în Țara Dornelor și la protejarea frumuseților naturale ale Parcului Național Călimani.

Fotografii realizate de: Vlad Traian Pașcan, membru și colaborator al Asociației de Ecoturism Țara Dornelor. 

Partener media: Orion Media Vatra Dornei, care a realizat video de la eveniment. 

Articol realizat de: Monica David, PR și community manager al AETD

Design: Andrada Tempe, Specialist marketing online

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE