Primăvara din noi – Gazeta nr.5

Gazeta #5 este despre căutarea unui echilibru fragil, eclipsat de ieșirea abruptă din logica pandemiei și intrarea absurdă într-un război care schimbă destine și lumi. În călătoria schimbărilor bruște, a fricilor și a oboselii, cotim către primăvara din noi. Singura ancoră pe care o avem la îndemână în vremuri incerte și tulburi. 

Te invităm pe insula noastră de normalitate pe care am construit-o, domol, în ediția cu numărul #5 a gazetei destinației de ecoturism Țara Dornelor, să vezi că lumea nu e toată un haos. 

Despre numărul #5

 • În editorialul de debut am dat fardul jos să vedem cum arată, de fapt, primăvara la granița dintre pandemie și război. Din orice unghi ne-am uitat, am văzut un munte de bine care s-a ridicat protector deasupra celor prigoniți. Vezi cum a arătat acest munte de bine în Țara Dornelor și află cum poți, în continuare, să ajuți!
 • Ca de fiecare dată, te invităm acasă, la oamenii locului, să afli care le este traiul și cu ce experiențe unice îi atrag pe vizitatori. Despre Dorna Candrenilor, comuna de la poalele Vârfului Oușoru, afli mai multe la pagina 2;
 • Despre evenimentul verii în Țara Dornelor am stat de vorbă, într-un interviu în premieră, cu Mihaela și Cătălin Țaranu. Vei afla cum jocul de Go se transformă într-o oportunitate pentru tinerii din zona noastră și pentru comunitățile care vor găzdui pentru prima și singura dată Congresul European de Go, care va avea loc în perioada 22 iulie – 7 august la Vatra Dornei. Îi găsești la rubrica interviu, paginile 3-4. BONUS: Și tot aici, ai parte de un joc de cuvinte special, menit să-ți pună mintea la contribuție. Acesta este creația lui George Hudiță – cel care meșterește tot design-ul gazetei spre încântarea tuturor! 
 • La pagina 5 îți iei #gustareadebine cu produse din carne 100% românească de la Măcelăria La Grigoraș din Bucovina, că tot vin sărbătorile pascale și postul este pe sfârșite. 
 • Odată cu curățenia de primăvară, la paginile 6-7, îți arătăm un nou proiect prin care, alături de voluntari din trei ONG-uri locale, vom schimba modul de abordare a gunoaielor aruncate la întâmplare în Țara Dornelor;
 • Finalul gazetei este ca un manifest de recunoștință pe care îl avem față de inițiativa „V.DORNEI PENTRU UCRAINA”. Totul, într-o imagine speechless. 🤐

Împreună promovăm Țara Dornelor

Nu uitați, puteți contribui chiar voi la conținutul gazetelor viitoare, dacă doriți să promovați:

 • o activitate
 • o fotografie
 • o pictură
 • un proiect
 • un eveniment 
 • o afacere locală

Propunerea se înscrie într-una din temele:

 • ecoturism
 • evenimente/noutăți din Țara Dornelor
 • interviuri
 • bune practici în turism 
 • proiecte de voluntariat/antreprenoriat local – legate de natură și de ocrotirea acesteia
 • produs în Țara Dornelor

Vă invităm să ne transmiteți materialele (text și foto) până la data de 1 septembrie 2022 pe adresa contact@taradornelor.ro. Noi vom analiza conținutul și vă vom comunica dacă și în ce condiții va fi publicat în următoarea gazetă. Ediția cu număr 6 este programată pentru lansare în luna octombrie 2022. Până atunci, inspirație și mult succes!

Cu cine am făcut echipă la numărul #5

💡 Grafică și design & concept cuvinte încrucișate: George Hudiță – @HubisLab

💻 Consultanță și web-design: Andrada Tempelean

✏️ Realizare conținut: 

Dana Bereholschi – V.DORNEI pentru Ucraina

Mihaela și Cătălin Țaranu, Go

Adrian Grigoraș – Măcelăria la Grigoraș din Bucovina

 Raluca Sibian și Bogdan Papuc  – Asociația de Ecoturism din România (AER)

📷 Foto articole/secțiuni: Călin Gabor; Centru de Publicitate Turistică by viewer.ro; Dorna Eco-Camping; Pensiunea Agroturistică Poiana; Mihaela și Cătălin Țăranu; Măcelăria La Grigoraș din Bucovina; Vlad Bereholschi Photographer

🤲Finanțatori: Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat, în cadrul programului comun „Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică locală durabilă prin ecoturism”.

🤗 Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte! 

Să ne RE – auzim, citim, vedem, sănătoși!

Contact

Dacă vi se par interesante subiectele abordate în această ediție, puteți descărca gazeta aici! Iar dacă sunteți din/în destinație și vă doriți un exemplar în format fizic, scrieți-ne un mesaj și venim să vi-l aducem personal! 

Vă mulțumim!

DISTRIBUIE

Articol conceput și editat de Monica David, specialist PR și community manager al AETD. Web-design, Andrada Tempelean.
Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE