Țara Dornelor ar trebui inclusă pe o hartă verde a destinațiilor sigure pentru călătorii 

 

Acum că România se adaptează unei noi etape din ceea ce înseamnă măsuri de prevenire împotriva răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2, tot mai mulți dintre cei cu afaceri în turism își pun problema reluării activității, măcar de o manieră care să le asigure subzistența. Și cel puțin la nivelul destinației de ecoturism Țara Dornelor există acea îngrijorare că turiștii se vor lăsa așteptați, în special din cauza asocierii, chiar și involuntare, cu focarul de infecție de la Suceava. Această teamă a fost exprimată clar de majoritatea respondenților din domeniul turistic local care au luat parte la studiul realizat de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD), înaintea relaxării anumitor măsuri privind libera circulație a persoanelor.

În acest context, Cazimirciuc Maricica, managerul destinației de ecoturism Țara Dornelor, a vorbit într-un interviu pentru Orion TV despre perspectiva reluării activității turistice la nivel local și despre posibilitatea ca Țara Dornelor să figureze la nivel național pe o hartă verde care să includă destinații cu un nivel sporit de siguranță pentru deplasările în scop turistic. 

„În legătură cu aceste zone sigure (free zone), am discutat cu colegii noștri de la Asociația de Ecoturism din România (AER) și le-am spus despre temerile pe care le au cei din industria turistică locală.  I-am întrebat ce putem face noi pentru a se afla că Țara Dornelor este o zonă sigură pentru călătorii? Ei au venit cu ideea de a realiza o hartă a țării cu acele “culoare verzi” astfel încât să se facă cunoscute zonele sigure. Pentru că nu doar noi suntem în această situație, unde în județ există o parte cu focar de infecție, dar restul localităților sunt zone sigure pentru că nu au avut focare, nu au avut cazuri foarte multe.”, a declarat managerul destinației legat de mesajul pe care ar trebui să îl transmită gazdele din Țara Dornelor potențialilor vizitatori care vor dori să știe cât de sigură este destinația pentru petrecerea timpului liber. 

Tot în această privință a adăugat și faptul că Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) va încerca să colaboreze cu autoritățile locale pentru a vedea dacă sunt deschise să ofere aceste situații la zi legate de evoluția cazurilor de îmbolnăviri în cadrul destinației, care să fie comunicate turiștilor interesați de Țara Dornelor. 

„Este foarte important acest lucru pentru că nu cred că cineva va dori să facă o rezervare la noi fără să știe cât de sigură este zona în care vor să vină să-și petreacă câteva zile, sau concediul la noi. Vom încerca să colaborăm cu autoritățile locale, încă nu știm exact cine ne va putea da aceste informații proaspete pe care turiștii le vor solicita. Pentru ca noi la rândul nostru să le putem da aceste informații vizitatorilor.” a fost intenția exprimată de managerul destinației cu privire la acest subiect. 

Pentru analiza detaliată a studiului efectuat la nivelul destinației de ecoturism Țara Dornelor, vă recomandăm să urmăriți interviul integral de pe Orion TV, cei care au tratat pe larg în această perioadă subiectul relansării turismului în local. 

[post-views]

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.