Târg’șorul Dornelor, savoare locală și voie bună!

Târg’șorul Dornelor, o experiență locală autentică în mijlocul Congresului European de Go, cunoscut ca regele sporturilor minții

Două premiere pentru Țara Dornelor, vara aceasta

În perioada 24-26 iulie a.c. va avea loc primul târg de produse locale din Țara Dornelor. Acesta este organizat cu prilejul găzduirii celui de-al 64-lea Congres European de Go care va avea loc, în premieră, la Vatra Dornei în perioada 22 iulie – 6 august.

În calitate de parteneri ai evenimentului, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) facilitează participarea producătorilor locali din destinația de ecoturism la Târg’șorul Dornelor. Acesta se va desfășura, în aer liber, în cadrul Complexului de agrement și loisir Vatra Dornei, lângă Sala Sporturilor, unde jucătorii de Go vor fi agrenați în competiții pe toată durata Congresului.

Oaspeți și gazde la târg’șor 

La târg sunt așteptați peste 500 de oaspeți veniți din 36 de țări din Europa și din Asia, precum și localnici și turiști care ajung în Țara Dornelor în această perioadă.

În cadrul târgului, producătorii vor asigura atât mâncare caldă, cu specific local, gătită la ceaun sau pe plită, precum și preparate din carne, din pește, brânzeturi certificate ca produs montan, prăjituri și plăcinte, siropuri și dulcețuri. Nu vor lipsi nici suvenirele personalizate realizate de firme locale și de meșteri populari iscusiți.  Țesături, costume tradiționale, sculpturi în lemn, ouă încodeiate sunt câteva dintre atracțiile care vor pune în lumină tradiția și cultura locală a zonei.  Căsuțele din lemn care vor găzdui produsele locale sunt puse la dispoziție, gratuit, de Primăria Vatra Dornei, gazda evenimentului special.

Rețeaua ecoturistică locală și colaboratorii ei

Din cadrul rețelei ecoturistice locale la Târg’șorul Dornelor vor fi prezenți cu preparate și mâncăruri delicioase, sau suvenire personalizate, cei de la măcelăria La Grigoraș din Bucovina, făbricuța de brânzeturi La Izvorul Dornei, Păstrăvăria lui Andrei și Studio Chiriluș. Lor li se adaugă oameni faini cu care am colaborat la evenimentele gastronomice locale de tip eco-brunch: Ceaunul lui Cosmin, Nea’Zancu, Cămara lu’ Buni, Brânzeturi Ținutul Călimanilor. 

Cel mai mare eveniment anual din Europa la Go, la Vatra Dornei

Congresul European de Go este cel mai mare eveniment anual din Europa la Go și atrage participanți din toate colțurile Europei și din țările asiatice cu o lungă tradiție a practicării acestui joc. Evenimentul din acest an, o premieră pentru România, este organizat de Asociația Dorna Go, Cubul CSM Dorna – Vatra Dornei și Federația Europeană de Go. În perioada de debut a Congresului, în Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei, și-au anunțat participarea inclusiv oficialități de la nivel național și internațional – cum este ambasadorul Japoniei.

Unde găsesti mai multe informații?

Informații despre târgul de produse locale se găsesc AICI, pe pagina de facebook evenimentului.

Totodată, încă din etapa pregătirilor, oaspeții din afara țării au avut parte de informații actualizate legate de Congres pe un website dedicat – https://egc2022.ro/ pus la dispoziție de organizatori.

Despre jocul de Go au vorbit într-un interviu pentru gazeta destinației de ecoturism Țara Dornelor cei doi instructori și promotori ai Go-ului la nivel național și internațional, Mihaela și Cătălin Țăranu. Interviul poate fi accesat aici.

Elemente de background

Articol realizat de: Monica David, PR și community manager al AETD

Design: Andrada Tempe, Specialist marketing online

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Imaginile au fost realizate de către de echipa Centrului de Publicitate Turistică by viewer.ro/ suceava.media – ArTiStul și se pot prelua numai cu citarea sursei.

ULTIMELE ARTICOLE