3 zile în Ciocănești

Comuna Ciocănești, vestită în întreaga lume pentru casele sale pictate în stil tradițional și pentru ouăle încondeiate, este dovada vie că oamenii chiar pot sfinții locul, că valoarea moștenirii tradiționale trebuie păstrată și transmisă mai departe. Frumoasele motive ce împodobesc casele au fost luate  de pe costumele populare și de pe ouăle încondeiate Astfel, satul s-a transformat într-un muzeu viu, unic în țară, cu peste 600 de gospodării una mai frumoasă ca alta.

În Muzeul Etnografic turiștii pot să vadă care era stilul de viață al strămoșilor acum sute de ani. Pot admira războaie de țesut, oale, unelte și țesături și straie populare.

Muzeul Ouălor Încondeiate, deține  peste 1800 de exponate extreme de rare și valoroase, unele având chiar și 100 de ani.

Câteva zile printre oamenii Ciocăneștiului, mândri să se laude cu frumusețile locului și cu minunatele obiceiuri, vor constitui o experiență de neuitat. Dacă la impresionanta lecție de tradiție și cultură mai adăugam o drumeție și un desert cu gustul copilăriei, atunci obțineți  mini vacanța perfectă.

Ziua 1 – Tur ghidat la muzeele din zonă

  • Vizită la Muzeul Ouălor Încondeiate
  • Lecția de încondeiat ouă – la sfârșitul căreia fiecare va putea picta și lua acasă ca amintire propria creație: oul încondeiat.
  • Vizită la Muzeul Etnografic

Ziua 2

  • Drumeție pe traseul Ciocănești-Pârâul Recele-Vârful Faraoane (1715 m), însoțiți de ghid(grad de dificultate: ușor și mediu)
  • Degustare de bunătăți la o stână tradițională
  • Durata traseului dus-întors: 7-8 ore

Ziua 3

  • La cules de ciuperci/fructe de pădure

Recomandăm cazarea la una din pensiunile din Ciocănești.

Preț pachet:  de la 50 lei/persoană (în funcție de numărul de persoane)

Servicii incluse: drumeție, degustare brânzeturi la stână, intrarea la muzee, lecția de încondeiat ouă.

Număr de participanți pentru activitățile primelor două zile: minimum 4 persoane și maximum 12 persoane.

Notă: Programul și alte detalii legate de desfășurarea acestor activități se vor stabili pentru fiecare grup în parte:

Detalii și rezervări: 0744 571 889

Meniu