Uite 6 idei despre ce să faci în vacanță în Țara Dornelor!

Indiferent de anotimp, vârstă sau condiție fizică, în Țara Dornelor ai ce să faci. Iată 6 experiențe de vacanță pe care ți le-am pregătit alături de gazdele locale:

1. Drumeție montană

Cu o rețea de peste 400 de kilometri de trasee montane marcate, Țara Dornelor este destinația ideală pentru drumețul din tine. Varietatea traseelor îți oferă prilejul să te bucuri de farmecul natural al zonei în timp ce îți testezi limitele sau te inițiezi în a cuceri munții. 

2. Pachete family

Pentru familiile cu copii sau cei fără pregătire fizică deosebită, am gândit niște oferte speciale care includ drumeții ușoare în natură; pe poteci tematice ca cea de la Tinovul Mic din Șaru Dornei, experiențe cu barca pe apă; vizite în sat, la muzee și la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani. 

3. Călărie

Fie că ești începător sau experimentat, Țara Dornelor îți oferă posibilitatea practicării turismului ecvestru. Aici poți avea parte de lecții de inițiere și plimbări ușoare, dar și de excursii călare pe trasee itinerante care durează întreaga zi. Hai la galop, cu oferta care ți se potrivește!

4. Wildlife – observare faună

Primăvara și toamna în Țara Dornelor sunt spectaculoase nu doar prin peisajele pitorești și colorit, ci și prin alaiurile ca de nuntă oferite de cocoșii de munte și de cerbi în perioada de împerechere. Dacă ești unul dintre oamenii naturii, atunci pornim cu încredere la drum!

5. Schi de tură

Schiul de tură este exact ce se potrivește amatorilor de senzații tari, pe culmi montane și orizonturi largi, pe zăpezi imaculate neatinse și însoțiți de melodia numită liniște. Bucuria pe care ți-o oferă muntele iarna te face să nu mai simți efortul, frigul sau vântul care îți biciuiește fața. Schiul de tură îți oferă clipe de neuitat și satisfacția unui vis împlinit!

6. Cicloturism

Cicloturismul este modalitatea ideală de a face mișcare în aer liber, cutreierând poteci de munte, în locuri cu peisaje încântătoare, de a respira aer proaspăt cu iz de fân cosit, de a lăsa soarele să te mângâie sau ploaia să te ude. În Țara Dornelor sunt peste 150 de kilometri de trasee pentru ciclism montan, care te invită la pedalat.

Te regăsești în profilul vizitatorului?

☑ Tânăr, cât vrei tu, sau mai copt ca vârstă, care știe deja că nu destinația contează, ci călătoria în sine;

☑ Cu spirit de aventură, pus mereu pe încercat experiențe noi, sau mai comod din fire, care admiră în tihnă peisajul și se contopește cu liniștea locului;

☑ În gașcă, cu colegii sau cu prietenii, ori poate cu familia sau chiar de unul singur. Ce trebuie să aveți în comun? Pasiunea pentru munte, testat limite și trăit experiențe locale, la firul ierbii!  

☑ Ai face o profesie pentru ceva din zona asta: explorator, călător, iubitor…

Dacă ai bifat cel puțin o căsuță din cele patru, atunci ești de-al nostru: doritor de drumeții ușoare pe lângă pensiune, tururi ghidate la muzee și obiective turistice din destinație, pasionat de mișcare și de observarea naturii la pas, călare sau în șaua bicicletei, cu barca pe apă sau pe schiuri de tură. Adică, vei găsi prilejul perfect să evadezi din aglomerația orașului și să cunoști specificul natural și cultural al Țării Dornelor, destinația verde a Bucovinei.

Unde e cerere, hop și oferta!

Ofertele de vacanță ecoturistică în Țara Dornelor au apărut din dorința de a veni în sprijinul tău, vizitatorule drag, cu câteva propuneri de activități, care să-ți pună nu doar sângele în mișcare, ci și cele mai ascunse simțuri! În plus, este și ocazia perfectă de a susține și încuraja comunitățile locale să se dezvolte practicând ecoturismul, valorificând cât mai armonios posibil stilul de viață tradițional cu natura și cultura locală. 

Pachetele cu oferte ecoturistice sunt dezvoltate de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) în parteneriat cu ghizi, meșteri și producători locali, ONG-uri, administratori de arii naturale protejate și operatori economici din turismul local, în cadrul proiectului Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare, finanțat prin programul “Green Entreprenuership – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism”, un program comun al Romanian-American Foundation şi al Fundaţiei pentru Parteneriat. Acestea sunt comercializate prin intermediul agenției de turism organizatoare, Eco-Tour Țara Dornelor, care aparține AETD.

Prețul pachetelor

Cele 6 pachete de vacanță au prețuri cuprinse între 60 de lei/persoană și 500 de lei/grup, în funcție de numărul de persoane, vârsta participanților, tipul de activitate dorit și facilitățile incluse.

Cine suntem?

Noi suntem Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD), un ONG care a dezvoltat un parteneriat local pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului durabil în Țara Dornelor. 

Ce apartenență avem?

La nivel național, AETD face parte din rețeaua destinațiilor de ecoturism din România, reunită sub egida AER – Asociația de Ecoturism din România, promovată sub brandul Descoperă Eco-România – www.eco-romania.ro.   

Ce este ecoturismul?

Este forma de turism în care turistul experimentează are posibilitatea să observe, să aprecieze și să înțeleagă natura și tradițiile locale din zona vizitată, folosind servicii locale, sprijinind activ inițiativele de conservare a naturii și participând la programe turistice de o calitate și un profesionalism excepționale.

  • Articol realizat de: Monica David, PR AETD
  • Design: Andrada Tempe, Specialist marketing online

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE