O despărțire, și nu prea, de care vrem să știi

Te invităm la încă o călătorie în destinația de ecoturism Țara Dornelor, care-și spune povestea în filele celui mai recent număr al gazetei noastre, ajunsă la ediția #7.

Înainte să vezi ce am pregătit, îți mărturisim și că va fi ultima gazetă în acest format hibrid: online și print. Și n-o spunem cu regret, ci cu recunoștință pentru că, în ultimii patru ani, ne-a antrenat obiceiul de a povesti cu voi ce facem în misiunea noastră locală și cu cine ne intersectăm inițiativele, temerile și speranțele că putem dezvolta comunități primitoare și roditoare prin ecoturism, fără să sacrificăm peisajul natural și valorile în care credem. Vom continua călătoria pe acest site, unde vom publica conținut, sperăm, relevant pentru voi și cei care ne trec pragul în calitate de oaspeți ai destinației.

Ce poți afla răsfoind ediția cu numărul #7

  •  care sunt evenimentele locale în așteptare pe orizontul celor opt luni câte ne-au mai rămas din 2023;
  • care este valoarea Parcului Național Călimani și cum arată managementul acestei arii naturale protejate, în context local și național, cu proiectele și provocările aferente – într-un amplu INTERVIU cu directorul Administrației Parcului Național Călimani R.A., domnul Basarab Bîrlădeanu;
  • topul preferințelor culinare din rețeaua eco sau, altfel spus, ce nu lipsește din meniul gazdelor locale;
  • informații captivante despre patru arii naturale protejate din Țara Dornelor pe care le-am pregătit sub formă de e-book-uri pentru curioși de pretutindeni: elevi, profesori, părinți, vizitatori ai destinației; în Săptămâna Verde, Școala Altfel și oricând se simte nevoia de cunoaștere a zonei din perspectiva potențialului natural;
  • un joc de cuvinte încrucișate, marca George Hudiță, cel care ne-a testat imaginația și cunoștințele de-a lungul celor 7 ediții;
  • o imagine cu iz rural din Țara Dornelor, surprinsă din dronă de Mihai Moiceanu, unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură și de frumos din România.

Mulțumiri speciale pentru realizarea celor 7 ediții

💡 Grafică și design & concept cuvinte încrucișate: George Hudiță 

💻 Consultanță și web-design: Andrada Tempelean

📷 Fotografi/colaboratori: Călin Gabor; Mihai Moiceanu; Centru de Publicitate Turistică by viewer.ro; Ștefan Chiriluș; Studio Chiriluș; Administrația Parcului Național Călimani; Salvamont Vatra Dornei

🤲Finanțatori: Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat, în cadrul programului comun „Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică locală durabilă prin ecoturism”.

🤝 Parteneri tehnici: Asociația de Ecoturism din România. Colaboratori și parteneri locali, care au acceptat să fie parte din poveste, au răspuns curiozităților din interviuri și ne-au dat curaj!

🤗 Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte! 

Să ne RE – auzim, citim, vedem, sănătoși!

Mesaj pentru cititori

Dacă vă place ceea ce facem și aveți vreun mesaj pentru noi, ori vreo sugestie, contactați-ne prin acest formular! Vom fi bucuroși să primim vești și impresii de la voi.

DISTRIBUIE

Articol conceput și editat de Monica David, specialist PR și community manager al AETD.
Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE