Bucură-te de vacanța în Țara Dornelor și de experiențele ghidate pe care ți le-am pregătit!

De ce la noi?

Țara Dornelor, cea mai verde și plină de izvoare parte a Bucovinei, este una dintre cele cinci destinații de ecoturism certificate în România. Asta înseamnă că ținem foarte mult la calitatea experiențelor pe care le oferim oaspeților noștri și că facem tot ce depinde de noi să împrietenim călătorul cu farmecul natural al zonei și cu specificul aparte al poveștilor și oamenilor ei. Odată ce ajungi aici, indiferent de anotimp, vârstă sau condiție fizică, acest izvor de verde te va umple de energie. 

Cine suntem și ce facem?

Suntem un ONG local axat pe ecoturism, iar de-a lungul celor zece ani de activitate, am realizat singura rețea locală de produse și servicii ecoturistice, din zonă, menită să-ți ofere experiențe de neuitat. De la cazare în unități de mici dimensiuni, intime și diverse, mâncare gătită după rețete locale și cu ingrediente proaspete de la producătorii locali, până la activități variate în natură.

Ce conțin pachetele de oferte ecoturistice

DRUMEȚIE MONTANĂ

Cu o rețea de peste 400 de kilometri de trasee montane marcate, Țara Dornelor este destinația ideală pentru drumețul din tine. Varietatea traseelor îți oferă prilejul să te bucuri de farmecul natural al zonei în timp ce îți testezi limitele sau te inițiezi în a cuceri munții.  Iată ce variante de drumeție montană ți-am pregătit alături de ghizii și gazdele locale!

CĂLĂRIE

Fie că ești începător sau experimentat, Țara Dornelor îți oferă posibilitatea practicării turismului ecvestru. Aici poți avea parte de lecții de inițiere și plimbări ușoare, dar și de excursii călare pe trasee itinerante care durează întreaga zi. Zona dealului Runc din Vatra Dornei și comuna muzeu în aer liber, Ciocănești, sunt locurile perfecte unde te poți deconecta și împrieteni cu acești terapeuți necuvântători. Hai la galop, cu oferta care ți se potrivește, de la mic la mare, Aveturează-te în natură alături de cei dragi și întreaga familie.

WILDLIFE

Primăvara și toamna în Țara Dornelor sunt spectaculoase nu doar prin peisajele pitorești și colorit, ci și prin alaiurile ca de nuntă oferite de cocoșii de munte și de cerbi în perioada de împerechere. Dacă ești unul dintre oamenii naturii, care observă în liniște viața sălbatică și o respectă, atunci pornim cu încredere la drum! La ceas de toamnă, pădurile răsună de strigătul  tulburător al cerbilor. Iar, când ultimele pete de zăpadă se sting în şuvoaie, pădurea prinde glas de cântăreţi, înzestraţi fiecare cu repertoriul lui.

CICLOTURISM

Este modalitatea ideală de a face mișcare în aer liber, cutreierând poteci de munte, în locuri cu peisaje încântătoare, de a respira aer proaspăt cu iz de fân cosit, de a lăsa soarele să te mângâie sau ploaia să te ude. Descoperă peste 150 de kilometri de trasee pentru ciclism montan, cu diferite grade de dificultate, de la cele mai ușoare prin satele pitorești, la cele tehnice prin masivele Suhard, Giumalău, Călimani și Bistriței.

SCHI DE TURĂ

Schiul de tură este exact ce se potrivește amatorilor de senzații tari, pe culmi montane și orizonturi largi, pe zăpezi imaculate neatinse și însoțiți de melodia numită liniște. Bucuria pe care ți-o oferă muntele iarna te face să nu mai simți efortul, frigul sau vântul care îți biciuiește fața. Schiul de tură îți oferă clipe de neuitat și satisfacția unui vis împlinit! Alege unul dintre trasee și trăiește clipa!

Ce ofertă avem pentru familiile cu copii

Pentru familiile cu copii sau cei fără pregătire fizică deosebită, am gândit niște oferte speciale care includ drumeții ușoare în natură; pe poteci tematice ca cea de la Tinovul Mic din Șaru Dornei, experiențe cu barca pe apă; vizite în sat, la muzee și la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani

Cine oferă aceste experiențe locale

Pachetele cu oferte ecoturistice sunt dezvoltate de către Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, prin intermediul Agenției Eco-Tour Țara Dornelor, în parteneriat cu: ghizi, meșteri și producători locali; Administrația Parcului Național Călimani R.A.; Dorna Adventure; Bukowina Vintage Bikes. 

Dezvoltarea ecoturismului în Țara Dornelor este susținută prin intermediul programului “Green Entreprenuership – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism”, un program comun al Romanian-American Foundation şi al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Vezi ofertele de vacanță, alege varianta potrivită pentru tine și completează formularul de rezervare! 

Notă: Noi suntem deschiși să personalizăm aceste oferte în funcție de specificul grupului și așteptările exprimate. Totul este să intrăm mai întâi în legătură unii cu ceilalți! 🙂 Deci dacă vrei ceva diferit de ce ai găsit în ofertele prezentate, contactează-ne aici.