Ia pulsul orașului de munte!

Vatra Dornei

Cunoscută în trecut ca Perla Bucovinei, Vatra Dornei își păstrează și astăzi importanța în regiune, reprezentând puntea de legătură dintre Ardeal și Moldova și refugiul perfect pentru practicarea turismului activ, balnear și cultural, indiferent de sezon.

Ținutul verde al apelor minerale!

Povestea de succes a apelor minerale cu proprietăți terapeutice din Țara Dornelor începe în anul 1806, când medicul Ignatz Pluschit efectuează câteva teste pe apele minerale de la Vatra Dornei, reușind să dovedească minunatele calități curative ale acestor ape. Vatra Dornei oferă factori naturali de cură cu ape minerale carbogazoase, calcice, magnezice și sulfuroase.

Gustă și potolește-ți setea cu ape pure!

Sectorul de îmbuteliere a apelor minerale este bine dezvoltat în Țara Dornelor, fiind reprezentat de branduri cu notorietate precum: Dorna, Bucovina, Poiana Negri, Aqua Carpatica, Stânceni – toate avându-și izvoarele în Munții Călimani.

Plimbări în Parcul Municipal pentru o întâlnire prietenoasă cu Mariana, celebra veveriță care-ți mănâncă din palmă, la propriu!

Aici poți să observi dar și să descoperi informații interesante!

Muzeul Etnografic și Muzeul Cinegetic și Științele Naturii.

Casa de Cultură “Platon Pardău”, gazda celor mai importante evenimente de pe plan local: expoziții de artă, cluburi de dezbatere și de lectură, proiecții de filme, spectacole de teatru.

Clădiri monument istoric și cu valoare arhitecturală (Izvorul de apă minerală Sentinela, Cazinoul, Gara Băi și Gara Mare, Primăria, Sinagoga din strada Luceafărului și Templul Mare).

Centrul Muzeal Cazinoul Băilor  și-a redeschis porțile pentru oaspeți pe 28 noiembrie 2023, după un proces de restaurare complet, după 35 de ani de la dezafectare.

Legenda locului numit în trecut “Vatra Dorinei”.

Cine a fost Vasile Deac și ce rol a avut în devenirea modernă a stațiunii.

Mixul de aventură și relaxare

Vatra Dornei, natură și aventură de la mic, la mare!

Ți-am pregătit o experiență activă în Vatra Dornei, care te provoacă la trei experiențe diferite, pe uscat, în aer și pe apă, într-o singură zi! Află mai multe și fă o rezervare aici!

Sporturi de iarnă, tratamente balneo-climaterice, drumeții.

Admiri panorama depresiunii Dornelor, a munților Rodnei și Călimani, într-o plimbare relaxantă cu telescaunul, de 25 de minute, pe o lungime de 3 km, din Vatra Dornei până la Dealu Negru, la altitudinea de 1301 m – Vf. Diecilor.

Program de funcționare:
Luni – Duminică, 10:00-16:00, pentru minimum 10 persoane.
Ultima urcare se face la ora 16:00!
Detalii la telefon: 0744 587 537
Adresa: strada Negrești nr. 48, Vatra Dornei.

Cele mai importante centre de tratament din stațiune sunt în hotelurile:

Pentru relaxare la piscină sau saună recomandăm:

Telescaun în Vatra Dornei