Verdele de Țara Dornelor, la Cluj-Napoca, la Târgul de Turism Touristica

Asemenea albastrului de Voroneț, verdele de Țara Dornelor nu se uită niciodată. Așa că ne-am pus în gând ca-n luna februarie să ne mobilizăm mai abitir decât de obicei pentru aduce în atenția vizitatorilor, la numeroasele târguri de turism care se desfășoară peste tot în țară, verdele nostru special, completat de experiențe memorabile oferite de gazdele locului. Așa se face că în weekend-ul, 14-16 februarie, ne-am aflat pentru prima oară la Târgul de Turism Touristica, de la Cluj-Napoca, și nu ne pare rău!

Vă împărtășim ce experiențe faine am avut acolo, ca să vă dați seama de ce este important ca și clujenii, situați la doar 190 km distanță față de Țara Dornelor, să afle ce pot face în zona noastră pentru un weekend sau pentru o vacanță în toată regula! 

De la o simplă vacanță, la casa visurilor noastre

În multitudinea de oferte care mai de care mai exotice, o doamnă bine, cu dorință evidentă de a descoperi noutățile, ne observă la standul Bucovinei, animat de imagini idilice din ținut care rulau pe un ecran mare, și de tânăra noastră încondeietoare de ouă, din Ciocănești, Luminița Niculiță, care prin demonstrațiile live oferite la stand, a răsturnat mitul că tinerii se conectează doar la tehnologie, nu și la tradiție. Tot acest tablou desprins din Bucovina a funcționat, pentru mulți dintre cei prezenți la târg, pe post de teleporter într-o altă dimensiune a lumii: una liniștitoare, vibrantă și foarte verde, în care simți că trăiești cu adevărat. 

Vizitatoarea noastră n-a stat prea mult pe gânduri, ne-a cercetat cu privirea și cu vorba, declarându-se o iubitoare a locurilor noastre, iar drept dovadă ne-a împărtășit legătura pe care a creat-o în urmă cu câțiva ani când vizita meleagurile noastre: „Așa de mult am îndrăgit Țara Dornelor, că,  împreună cu soțul meu, am cumpărat loc pentru o casă în zonă. Acea casă pe care ne-o dorim cu toții la un moment dat, într-un loc liniștit, curat și plin de frumos.”, ne mărturisește încântată Mari, managerul destinației, din discuția cu acest oaspete special. 

Când am călătorit în Țara Dornelor, am „biciclit”

O altă surpriză frumoasă pentru noi a fost să vedem rezultatul direct al campaniei „Pedalează în Țara Dornelor”, derulată anul trecut în mari orașe din țară, inclusiv în Cluj-Napoca, pentru a face cunoscute pasionaților de bicicletă cele 7 trasee de cicloturism din destinația ecoturistică. Și asta pentru că, tot o doamnă prezentă la stand, ne-a întrebat: Ați mai amenajat noi trasee de bicicletă în zonă? Noi am ajuns anul trecut pe circuitul din satul Panaci, după ce am aflat despre acest traseu în broșura pe care am găsit-o în magazinul de unde am cumpărat bicicleta.”

Răspunsul colegei noastre a fost afirmativ pentru că prin intermediul proiectului de dezvoltare a destinației prin ecoturism pe care îl implementăm avem în vedere amenajarea a patru noi trasee de bicicletă în Țara Dornelor. De această dată, însă, ele vor fi unele ușoare, pe lângă pensiuni din zona rurală, adresate în special familiilor cu copii, fiindcă ne dorim foarte mult să le oferim și acestora prilejul să se bucure mai mult de natură și de frumusețea ei, într-un mod antrenant, dar mai puțin solicitant, și sigur. 

Venim cu primăvara pe ruta Cluj, București, Timișoara, Iași

După ce am spart gheața la Cluj, ne îndreptăm cu pași repezi către primăvară la:

  • Târgul de Turism al României de la București – 20-23 februarie 2020
  • Târgul de Turism „Vacanța” de la Timișoara – 28 februarie – 1 martie 2020 
  • Târgul de Turism „Vacanța” de la Iași – 13-15 martie 2020

*La târgurile de mai sus ne găsiți în standul Bucovina, organizat cu sprijinul Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Național de Informare Turistică Suceava.

Așadar, dragilor, dacă aveți drum pe la aceste târguri, vă îndemnăm să ne vizitați, are să vă placă și să descoperiți o nouă față a turismului românesc! Să ne vedem cu bine! 

GALERIE FOTO

Distribuie

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.