Ziua Bucovinei în Țara Dornelor: o sărbătoare plină de gusturi locale

În mijlocul unei atmosfere pline de bucurie și tradiție, vă invităm la Ziua Bucovinei, în Țara Dornelor, pentru a marca un moment special: inaugurarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” după 35 de ani de la închiderea sa. Această transformare coincide cu aniversarea a 105 ani de la unirea Bucovinei cu România în 1918. În ton cu acest moment aniversar, vă împărtășim detalii despre Târgul de produse locale pe care îl vom organiza pe 28 noiembrie în Vatra Dornei, în apropierea Cazinoului Băilor.

Gusturi și tradiții locale

Alături de Primăria Municipiului Vatra Dornei,  membri și parteneri ai Asociației de Ecoturism Țara Dornelor pregătim un eveniment special ce va cuprinde organizarea Târgului de produse și mâncăruri locale, „Gustă din Țara Dornelor!”. Acesta va debuta pe data de 28  noiembrie, peste drum de cazinou, în zona podului pietonal – spre piața agroalimentară.

La târg, veți putea savura o varietate de produse locale, precum borș tradițional de păstrăv, fasole cu ciolan, burgeri cu păstrăv, balmoș și alte specialități care reflectă autenticitatea și tradițiile locale, dar și influențele moderne în prepararea mâncărurilor. De asemenea, veți avea ocazia să admirați și să achiziționați produse tradiționale, suvenire personalizate, țesături și obiecte vestimentare oferite de antreprenori, meșteri populari și producători locali din Țara Dornelor.

Descarcă acum meniul complet și lista participanțiilor

Programul Zilei Bucovinei

Pe parcursul zilei de 28 noiembrie, vă așteptăm să luați parte la evenimentele speciale pregătite pentru această sărbătoare:

  • 10:00  – Deschiderea căsuțelor cu produse și suvenire locale, precum și debutul Târgului de Turism „ÎN ȚARA DORNELOR”.
  • 11:00  – Vizitarea expoziției oferite de Muzeul Național al Bucovinei în zona demisol a clădirii cazinoului.
  • 16:00  – Deschiderea oficială a Târgului de Turism și de Produse Locale în prezența autorităților locale și județene.
  • 16:30 – 17:00 – Aprinderea luminilor de Crăciun în municipiul Vatra Dornei.
  • 19:00 – 22:00 – Vizitarea Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” în sălile de la parter.

Informare și Promovare

În cadrul Târgului de Turism, veți găsi și un punct de informare și promovare a zonei. Acesta va fi amplasat la intrarea în Parcul Central Vatra Dornei, dinspre strada Republicii, unde vă așteptăm alături de Organizația de Management al Destinației Bucovina, reprezentanții Administrației Parcului Național Călimani, Organizației de Management al Destinației Țara Dornelor și Visit Vatra Dornei.

Inaugurarea Centrului Muzeal Cazinoul Băilor

Programul oficial de inaugurare a Centrului Muzeal va include o serie de activități ceremoniale și culturale, precum slujba de sfințire, vizionarea filmului despre restaurare, vernisaje, expoziții, concerte și recitaluri susținute de diverse coruri. Evenimentele vor avea loc în incinta cazinoului. Publicul larg va putea urmări, la exterior, momentele inaugurate, care vor fi proiectate de organizatori pe un ecran amplasat în zona Hotelului Maestro. 

Organizatorul principal al evenimentului de inaugurare a Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” este Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Vatra Dornei.

Invitație deschisă

Vă așteptăm să vă alăturați nouă pentru a celebra istoria, cultura și tradițiile Bucovinei într-un mod deosebit. Fiți pregătiți să vă bucurați de atmosfera festivă și de experiențe autentice și să descoperiți frumusețea Țării Dornelor.Pentru informații suplimentare sau detalii despre participarea Asociației de Ecoturism Țara Dornelor la acest eveniment, ne puteți contacta, aici!

Fotografii: Centrul de Publicitate Turistică by viewer

Articol realizat de: Monica David, PR și community manager al AETD

Design: Andrada Tempe, Specialist marketing online

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

ULTIMELE ARTICOLE