Ce-ți aduce Gazeta Destinației de Ecoturism Țara Dornelor?

În primul rând, îți aduce aminte de ce Țara Dornelor este, deopotrivă, un loc de  trăit și de călătorit. Îți mai aduce, în povești și imagini, inspirație pentru noi inițiative locale care să ne aducă împreună, mai activi și mai implicați ca oricând. Așa cum îți aduce și motivația de a descoperi partea naturală a Țării Dornelor, care n-are nevoie make-up și brizbriz-uri pentru a fi încântătoare.  Iată de ce, ca și voi, în perioada în care ne vedem nevoiți să reprogramăm anumite activități, nu vom înceta să vă oferim noi motive pentru a călători în Țara Dornelor și pentru a trăi aici, cu satisfacția de a fi contribuit la bunăstarea comunității locale. Vestitorii primăverii ne aduc de data asta ceva nou, într-un format cunoscut de toată lumea, și anume o gazetă a destinației de ecoturism, gata să vă pregătească pentru experiența de reconectare cu natura în ținutul nostru verde, plin de frumusețe și prospețime.

Click după click, sau din poartă-n poartă?

Sincer, noi ne-am gândit că cele două merg mână în mână. Numai că, de cum a văzut prima dată lumina tiparului, gazeta noastră a luat drumul către Țara Dornelor, unde aveam să o distribuim în întreaga destinație, la agenții economici din turism din zona rurală și din municipiul Vatra Dornei, la centrele de vizitare și de informare, la muzeele din destinație și tot așa, până la epuizarea stocului. Acum, din motive lesne de înțeles cauzate de pandemia de coronavirus, vă aducem mai întâi versiunea online a gazetei, pe care sperăm s-o răsfoiți cu plăcere, în aceste vremuri când avem mare nevoie să ne-amintim de lucrurile care ne fac unici și interesanți pentru cei care caută să descopere Țara Dornelor, pe calea eco.

Ce poate face gazeta pentru tine?

Noi zicem că-ți poate schimba perspectiva asupra locului în care trăiești și îți desfășori activitatea sau a locului în care îți dorești să călătorești, după ce va fi iarăși posibil. Iată cum! 

Dacă ești localnic, te poate aduce mai aproape de noi și de inițiativele noastre și alte partenerilor din cadrul Asociației de Ecoturism Țara Dornelor, prin care ne propunem să contribuim la dezvoltarea economică a zonei prin ecoturism. Pe scurt, activitățile turistice din Țara Dornelor să fie bazate pe un echilibru dintre  natura și cultura locală, generatoare de bunăstare pentru comunitățile gazdă și de satisfacții pentru vizitatori, care să-i determine să revină. Iar asta presupune, în primul rând, ca tu să cunoști îndeaproape lucrurile bune care se întâmplă aici și pe care poți să le împărtășești și altora.  

Dacă ești vizitator, te conectează direct la oferta ecoturistică a Țării Dornelor, făcându-ți alegerile mai ușoare și mai direcționate către a descoperi comunitățile locale, obiceiurile acesteia și activitățile pe care le inițiază pentru tine și cei cu care alegi să îți petreci vacanța.  

Dacă ești antreprenor local, orientat către ecoturism, îți deschide calea către noi colaborări și oportunități de a-ți promova produsele și serviciile chiar oamenilor care sunt în căutarea lor. Activând de 10 ani în zona unui turism de nișă, cum este ecoturismul, cunoaștem exigențele acestui tip de vizitator care fuge cât îl țin picioarele de concediile clasice, pe repede’nainte, în beneficiul unor experiențe autentice, mai aproape de natură și de specificul local, descoperite în profunzime și trăite în tihnă. 

Despre #numărul1

Fiind lansată acum, primăvara, ediția cu numărul 1 a gazetei de ecoturism, vine să înlăture orice urmă de gheață cu vești calde și proaspete din Țara Dornelor. Prin intermediul ei, ne-am propus să îți răspundem, pe rând, la următoarele întrebări și curiozități:

  • De ce ecoturism în Țara Dornelor?
  • Ce evenimente locale sunt de interes pentru întregul an? 

*Pentru că, deși acum multe dintre evenimente vor fi anulate sau reprogramate, Țara Dornelor rămâne un loc viu, animat de oamenii cu pasiuni și obiceiuri comune, ce vor căuta să se revadă, cât mai repede va fi cu putință. Sperăm că acest lucru te va inspira și pe tine și te va face să-ți dorești să-i întâlnești în frumoasele momente pe care le construiesc și împărtășesc împreună. 

  • Ce ne spune muzeograful din Ciocănești despre conservarea arhitecturii tradiționale care aduce atâta succes comunei?
  • Cu ce impresii pleacă din Țara Dornelor o cârtiță plimbăreață?
  • Mai multe despre poveștile cu gust local, marca: PRODUS ÎN ȚARA DORNELOR…
  • În vizită la Șaru Dornei, pentru a afla ce putem face și vizita, unde ne putem caza și ce putem mânca bun la gazdele locale!
  • Porția de divertisment îți e asigurată de un pasionat al cuvintelor încrucișate care te lasă pe tine să descoperi calea spre experiențele de neuitat, în Țara Dornelor!

Află acum totul despre Țara Dornelor, pentru a o descoperi mai târziu! 

Împreună promovăm Țara Dornelor

Dacă dorești să promovezi, prin intermediul gazetei, o activitate, o fotografie, o pictură, un proiect, un eveniment, o afacere locală, din Țara Dornelor, care se înscrie în tematica propusă de noi (ecoturism; evenimente/noutăți din Țara Dornelor; interviuri; bune practici în turism, cu proiecte de voluntariat/antreprenoriat local; produs în Țara Dornelor; proiecte legate de natură și de ocrotire a acesteia), te invităm să ne transmiți materialul tău (text și foto) până la data de 1 septembrie pe adresa contact@taradornelor.ro. Noi vom analiza conținutul tău, te vom ajuta în partea de editare, și-ți vom comunica dacă și în ce condiții va fi publicat în următoarea gazetă. Ediția cu număr 2 a gazetei este programată pentru lansare în luna octombrie. Până atunci, inspirație și mult succes! 

Pentru că este despre noi și despre tine, îndrăznește!

[post-views]

Distribuie

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Mulțumim tuturor celor cu care am făcut echipă, într-o formă sau alta, în apariția primei gazete a destinației de ecoturism Țara Dornelor:
Grafică și design & concept cuvinte încrucișate: George Hudiță – @HubisLab
Consultanță și web-design: Andrada Tempelean
Foto articole/secțiuni: Andrei Bălău; Călin Gabor; Mihai Moiceanu; Doru Tudorache
Partener tehnic: Asociația de Ecoturism din România – AER (@Descoperă-EcoRomânia)
Finanțatori: Romanian-American Foundation și Fundația Pentru Parteneriat, în cadrul programului comun „Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism”