Eveniment al comunității
Nu-i ocazie mai bună ca asta pentru oamenii dintr-o comunitate, care-au spus da, să fie brunch în sat!, să împărtășească cu oaspeții cele mai alese mâncăruri, băuturi și povești locale. Și nici pentru voi să vă dați liber la a mânca pe îndelete și a vă împrieteni cu localnicii și traiul lor. Cât despre calorii, nicio grijă! Ulițele satului sunt deschise și așteaptă să fie luate la pas de hoinarii aflați în mijlocul unei experiențe culinare de neegalat!
EcoBrunch în Țara Dornelor
Și dacă până aici ai reușit să-ți faci o idee despre ce înseamnă un brunch, te invităm să iei parte la primul EcoBrunch din Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei, care va avea loc pe data de 19 septembrie 2020, la Panaci. O comună plină de izvoare cu ape minerale, de gospodari unul și unul, de povești cu haz și de inițiative locale gata să aducă în actualitate meșteșuguri, rețete și remedii din trecut, mai aproape de voi, cei care ajungeți ca oaspeți în ținutul verde al apelor minerale.
Costul unui bilet este de 100 de lei/persoană și include următoarele:
- brunch cu specialități locale de sezon;
- drumeție ghidată pe Tărâmul Izoarelor de la Panaci susținută de Clubul Green Impact Panaci;
- program artistic oferit de Călimani Folk;
- atelier pentru copii și adulți asigurat de Școala Gimnazială Panaci.
Biletele au fost puse deja în vânzare pe eat-local.ro. Platforma de rezervări online pentru evenimente gastronomice, creată de către Asociația My Transylvania, vine atât în sprijinul vizitatorilor, care pot face rezervarea și plata prin câteva click-uri, cât și al gazdelor locale care au o evidență clară asupra numărului de participanți. În cazul brunch-ului din Țara Dornelor, limita maximă de participanți este de 100, dată de actualele prevederi legislative în vreme de pandemie.
Informații actualizate despre EcoBrunch Țara Dornelor găsiți AICI.
Evenimentul face parte din seria EcoBrunch pusă la cale de către Asociația My Transylvania și Asociația de Ecoturism din România, în colaborare cu cele 7 destinații de ecoturism care fac parte din programul “Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism”, un program comun al Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat. Inițiativa EcoBrunch sprijină conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice prin intermediul gastronomiei în destinațiile de ecoturism ale României.
Și pentru că am lungit destul vorba și ne-a apucat foamea, vă lăsăm ca mărturie câteva cadre cu gust surprinse de Andrei Ștefan, de la Centrul de Informare și Promovare Turistică Târgu-Neamț, la Eco-Brunch-ul din Ținutul Zimbrului, de la care ne-am întors plini de energie pentru ce va urma… în Țara Dornelor.