Ia-ți gustarea de bine la eco-brunch Șaru Dornei, pe 14 august

Când vrei o pauză de la rutina zilnică, hai să vezi ce chestii faine și savuroase pregătim pentru mijlocul lui august, la eco-brunch Șaru Dornei! 

Ce spui că faci pe 14 august?

Nu de alta, dar pregătim un nou curcubeu de arome locale savuroase, combinate cu miros de fân proaspăt cosit și plimbări domoale prin sat.  Aici, sub straja Călimanilor, cei mai tineri și mai înalți munți de origine vulcanică din România, vei avea ocazia să petreci o zi tihnită în mijlocul naturii, să guști mâncăruri bucovinene pe bază de ciuperci, păstrăv afumat, carne de porc, smântână și brânzeturi locale, să pictezi animale din fauna specifică Parcului Național Călimani și să te prinzi în hora poveștilor locale spuse de gazde.

Când, unde și ce?

Pe 14 august, la Eco-Brunch Șaru Dornei, îți dăm întâlnire în curtea pensiunii Evia, care face parte din rețeaua ecoturistică locală a destinației Țara Dornelor. Aici va avea loc cel de-al doilea eco-brunch din Țara Dornelor, după cel care a avut loc la Ciocănești, și va cuprinde următoarele experiențe:

🕚 11:00 – Brunch cu specialități locale de sezon și scurt program artistic oferit de doi soliști de folclor autentic, Ioana Moraru și Remus Pescariu – din Șaru Dornei
🕐 13:00 – Drumeție ghidată pe traseul Șeștina. Puncte de interes: Bâtca Tisei, Pârâul Tulbure, cea mai veche casă din comună, locul fostului comandament din cel de-al doilea război mondial.
🕒 15:00 – Atelier de pictură pe lemn facilitat de echipa As Creativ

Noutate

În premieră pentru Țara Dornelor, la Eco Brunch-ul din Șaru Dornei va fi realizat un stand de prezentare a unor bune practici în protejarea patrimoniului construit al Bucovinei. 

Atelierul de prezentare va fi facilitat de către Carmen Chasovschi, conferențiar universitar al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, alături de istorici de la Institutul Bucovina al Academiei Române și experți arhitecți de la Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino din Iași, care au propus soluțiile de transformare și adaptare a caselor tradiționale din Bucovina și Transilvania. 

Casele valoroase identificate în cei doi ani de documentare în teren au fost plasate pe o hartă interactivă și prezentate în albumul Case Tradiționale din Bucovina, iar soluțiile identificate au fost puse laolaltă într-un îndrumar de intervenții și mici reparații cu tehnici adaptate pentru protejarea construcțiilor tradițional, în ghiduri de antreprenoriat în turism și în albume cu proiecte de arhitectură ce propun soluții de transformare și modernizare a caselor vechi, care să se integreze armonios în peisajul existent. Informații detaliate despre proiectul PORT CULTURAL, aici.

Standuri pentru shopping local

În cadrul expoziției cu vânzare, vei avea posibilitatea să achiziționezi:

  • obiecte personalizate cu imaginea eco-destinației Țara Dornelor și a principalelor atracții naturale din comuna Șaru Dornei, realizate de Studio Chiriluș Vatra Dornei
  • produse apicole, marca “Bun din Bucovina”
  • siropuri/dulcețuri și brânzeturi de la producători locali

Ia bilet și-o pauză binemeritată!

Bilete numai bune de rezervat găsești AICI! Prețul unui bilet este de 130 de lei/persoană.  Copiii de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită, iar cei cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani plătesc doar 50 de lei. 

Unde-s mulți…💪

Ca de fiecare dată, la capitolul organizare ne ajută partenerii de la Asociația My Transylvania, autoritățile publice locale – Primăria Șaru Dornei și Căminul Cultural Neagra Șarului, voluntari inimoși  – Vlad Traian Pașcan și Vlad Ortoanu de la Centru de Publicitate Turistică by viewer.ro, Alina Czutka – inițiator și promotor Mănâncă Românește, Dorian Dascălu – președintele Organizației Tinerilor Dorneni (OTD), plus gazde locale, pe care urmează să le cunoști, fără de care aceste povești cu gust local nu ar fi posibile! 

Cazare în zona de brunch

Iar dacă vii de la distanță și cauți cazare cât mai aproape de locul de eco-brunch-ului, iată câteva recomandări care-ți ușurează treaba.

Ce spui, ești gata de experiența verde a verii? Dar prietenii tăi? Fii sociabil, dă vestea mai departe! 🤗

Elemente de background

DISTRIBUIE

Informaţiile publicate de taradornelor.ro pot fi preluate doar cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Imaginile au fost realizate de către de echipa Centrului de Publicitate Turistică by viewer.ro/ suceava.media – ArTiStul și se pot prelua numai cu citarea sursei.

ULTIMELE ARTICOLE